Хасково

Областният щаб ще решава за приема на деца и сливането на групи в градините в Хасковско

Областният кризисен щаб в Хасково ще решава за приема на деца и обединяването на групи в детските градини по общините в областта.

Това е решено на днешното заседание на щаба. Той е свикан след получено писмо от Главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев във връзка с организирането на дейностите в детските градини и детските ясли, съобщават от щаба.

Щаб

Всеки общински кризисен щаб трябва обобщено да представя предложенията на директорите за обединяване на групи и приема на деца в детски градини и ясли, включително и на новоприети деца, два пъти в месеца, след което да ги предоставя на Областния щаб за взимане на решение. Преди да се пристъпи към фактическото смесване на групите родителите трябва да бъдат уведомени и да са дали своето съгласие.

От общините ще представят предвижданите промени в детските градини и ясли за август до края на юли, след което областният щаб ще ги разгледа индивидуално. Приемът и обединяването на групи ще се извършва въз основа на оценка на риска, извършена от областния щаб и базирана от конкретната епидемична обстановка на територията на областта, общината и населеното място.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button