Ивайло Балабанов с държавна парична награда

Любопитно

На вчерашното си заседание Министерският съвет прие решение за предложение до Народното събрание да предостави пожизнено държавна парична награда на четирима творци за изключителни постижения и цялостен принос в областта на културата. Сред тях е именитият поет Ивайло Балабанов.

Предложението е внесено от министъра на културата на основание Закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската държава и нацията, уточнява правителствената пресслужба.

Ивайло Балабанов е почетен гражданин на Ивайловград, Кърджали, Свиленград и на родното си село Хухла, припомня Haskovo.info. Член е на Съюза на българските писатели, автор е на книгите „Да се загледаш в звезда“ (1979), „Окова за щурец“ (1984), „Парола „Любов“ (1988), „Религия“ (1990), „Тракийски реквием“ (1997), „Избрано“ (1998), поетичен сборник в два тома „Песни за старо вино“ (2003), „Небесен гурбетчия“ – сборник (2010), „Българска молитва“ (2011).

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.