Хасково

Втори смъртен случай на заразен с коронавирус в Хасковска област

50-годишна жена от тополовградското село Радовец, заразена с коронавирус, е починала снощи в хасковската болница. Това е вторият смъртен случай от началото на епидемията в региона. Първият беше 58-годишен мъж от Хасково през април.

Починалата жена е приета в болницата преди около седмица с тежка пневмония. Имала е и придружаващи заболявания. Смъртта е настъпила внезапно, уточниха пред Haskovo.info от МБАЛ.

Случаят няма общо с Дома за възрастни с психични разстройства край Радовец, коментираха пред Haskovo.info от Регионалната здравна инспекция. Там от два дни се правят тестове на обитателите и персонала. Три проби бяха повторени вчера, защото при първоначалните кръвни тестове те са дали положителен резултат за антитела. Сега на хората са взети проби за PCR тестове.

По-рано днес беше съобщено за три нови случая на заразени с коронавирус в Хасковска област – 43-годишен мъж от община Харманли, 28-годишен от община Хасково и 31-годишен от община Ивайловград. Жител на община Димитровград е прехвърлен от друга област към Хасково.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button