Хасково

Сливат групи в 7 детски градини в Хасково

Областният оперативен щаб за борба с коронавируса е допуснал на днешното си заседание всички предложения за сливане на групи в детските градини и приема на деца.

Те влизат в сила от 3 август, съобщават от щаба. При наличие на обстоятелства, изискващи допълнителни промени във връзка с разпоредбите от Държавния здравен инспектор, касаещи детските градини и яслени групи, директорите могат да заявят своите предложения до 13 август.

Щаб

Община Хасково е внесла предложение от директорите на общо 8 детски градини. Подадените предложения са за прием на девет деца в четири яслени групи и две деца в една детска градина. Също така са подадени заявления за сливане на групи в седем детски градини.

Община Димитровград е внесла предложения от седем детски градини за сливане на 14 групи, прием на 28 деца в детски градини и 17 в яслени групи.

Община Харманли е с предложение за сливане на една група в детска градина и прием на три деца в яслена група. Община Свиленград – пет детски градини за разкриване на 1 нова група от новоприети деца, обединяване на групи в 2 детски градини и приемане на 15 деца в детски градини и ясли. Община Минерални бани е предложила прием на 2 деца и обединяване на група в една детска градина. Община Ивайловград е поискала обединяването на 2 групи в една в детска градина и прием на едно дете в детска ясла. Щабът е взел решение да разреши приемането на едно дете в яслена група и е отказал сливането на групи на основание отказ от страна на родителите и от общинския кризисен щаб. Община Тополовград е предложила две детски градини да започнат да работят до края на август.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button