Ограниченията по гръцката граница остават засега

Регион

Ограниченията по граничните пунктове с Гърция остават поне засега.

Пунктовете „Ивайловград“ и „Илинден“, които са затворени за движение в двете посоки и не се пропускат никакви транспортни средства от 22 юли, трябваше да заработят от 4 август. Днес от Гранична полиция съобщават, че забраната ще важи до 15 август.

През другия хасковски пункт ГКПП „Капитан Петко войвода“ в двете посоки се протускат само товарни автомобили. Камиони преминават и през „Кулата“, а през „Маказа“ се движат лекотоварни автомобили до 3.5 тона.

Влизането на туристи в Гърция е възможно само през „Кулата“ с отрицателен PCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорта или личната карта. Туристите могат да влизат в България само през „Кулата“ и „Маказа“.

До 31 август всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.