Регион

Ограниченията по гръцката граница остават засега

Ограниченията по граничните пунктове с Гърция остават поне засега.

Пунктовете „Ивайловград“ и „Илинден“, които са затворени за движение в двете посоки и не се пропускат никакви транспортни средства от 22 юли, трябваше да заработят от 4 август. Днес от Гранична полиция съобщават, че забраната ще важи до 15 август.

През другия хасковски пункт ГКПП „Капитан Петко войвода“ в двете посоки се протускат само товарни автомобили. Камиони преминават и през „Кулата“, а през „Маказа“ се движат лекотоварни автомобили до 3.5 тона.

Влизането на туристи в Гърция е възможно само през „Кулата“ с отрицателен PCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорта или личната карта. Туристите могат да влизат в България само през „Кулата“ и „Маказа“.

До 31 август всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button