Хасково

59-годишен мъж с коронавирус почина в МБАЛ – Хасково

59-годишен мъж с коронавирус от община Тополовград е починал в хасковската болница, съобщават от областния кризисен щаб. Това е трети смъртен случай на заразен от началото на епидемията в Хасковска област.

Той е бил приет в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково в тежко състояние вечерта на 31 юли с пневмония и придружаващо заболяване – захарен диабет тип II. Мъжът е починал на 2 август. Преди това му е взета проба, чийто резултат излиза положителен на 3 август.

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети 161 проби за наличие на коронавирусна инфекция. От РЗИ-Хасково за взети 153 проби, останалите са от болницата. 143 са направени на потребители и персонал в Дома за стари хора „Кенана“ в Хасково.

Резултатите им все още се обработват. Останалите 10 проби, взети от РЗИ, са 8 контроли и 2 на контактни лица. Те са отчели отрицателен резултат. Напълно излекувани са: жена на 40 години и момче на 17 години от община Хасково, две жени на 61 и 65 години, момиче на 12 години и мъж на 32 години от община Димитровград, мъж на 70 години от община Любимец и момче на 18 години от община Ивайловград.

204 са новозаразените в страната при направени 4 137 теста. Най-много инфектирани има в София – 51, следвани от Варна – 42 и Добрич – 19.

16 са починалите вчера, с което общият брой на жертвите на болестта е 404 души. Излекуваните са 264.

Общият брой регистрирани случаи е 12 159, от които активни са 5 071. Хоспитализираните са 823, като в интензивни отделения са настанени 43 души.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button