Хасково

6-годишно дете и жена на 74 г. са с COVID-19 в Хасковско

Два нови случая на коронавирус са регистрирани в Хасковска област, съобщават от областния кризисен щаб.

Това са 6-годишно момиченце от община Димитровград, поставено под домашна карантина и 74-годишна жена от община Димитровград, която на 2 август е била приведена в ОАИЛ при МБАЛ-Хасково.

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети 102 проби за наличие на коронавирусна инфекция. От РЗИ-Хасково са взети 95 проби. 48 от тях са на потребители и персонал в Дома за стари хора „Кенана“ – Хасково и 41 на Дома за възрастни хора със сетивна нарушения – Хасково. Резултати им все още се обработват. Останалите 6 проби са контролни на четири жени на 34, 50, 60 и 23 години от община Хасково, на мъжа на 36 години също от община Хасково и на мъжа на 45 години от община Тополовград. Пробите са отрицателни.

От МБАЛ-Хасково са взети 7 проби за наличие на COVID-19. Четири от тях са втора контрола на семейството от община Димитровград – мъж на 48 г., жена на 43 г. и децата им на 7 и 17 години. Пробите са отчели отрицателен резултат. Две са първа контрола на мъжа на 60 г. от община Хасково и жена на 55 г. от община Свиленград. Те също са отчели отрицателен резултат и предстои да бъдат изписани и поставени под 14-дневна домашна карантина. Седмата проба е положителната – на жената в ОАИЛ.

От взетите от РЗИ-Хасково на 3 август 143 проби на потребители и персонал в Дома за стари хора „Кенана“ – Хасково, всички са изследвани и са отрицателни.

255 са новозаразените в страната при направени 5 325 теста. 11 са починали вчера, а оздравелите са 280. 847 са в болница, от които 41 – в интензивно отделение.

От началото на епидемията у нас са регистрирани 12 414 случая на COVID-19, излекували са се общо 6 964 души, а починалите са 415.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button