Хасково

Хасковският районен съд с единна информационна система

Единна информационна система ще стартира от 7 август, съобщават от Хасковския районен съд.

Това става в изпълнение на решение на Висшия съдебен съвет и е по проект, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“. Основните цели са развитие на електронното правосъдие чрез създаване на система за управление на дела по електронен път и внедряването й във всички съдилища.

Единната информационна система на съдилищата представлява Централизирана уеб-базирана система с опростен и удобен за потребителите интерфейс. Тя позволява централизирано съхранение на дела в електронен формат и интеграция с различни външни системи и регистри. Достъп до системата се осъществява само чрез валиден електронен подпис.

От утре ще започне реалната експлоатация на Единната информационна система на съдилищата в Районен съд – Хасково с въвеждане и управление на реални документи и съдебни дела, като регистрирането на иницииращи документи по дела и образуването на нови дела. В Районен съд – Хасково ще бъде преустановено регистриране на иницииращи документи и образуването на нови дела в досега действащатата в съда САС „Съдебно деловодство“ и разпределение на делата в досега действащата „Централизирана система за разпределение на делата“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button