Хасково

Дворът на хасковско школо с 50 нови дръвчета за Седмицата на гората

Областният засажда дърво

Областният управител Румен Данев засади първото дърво

50 дръвчета бяха засадени днес в двора на ОУ „Шандор Петьофи“ в Хасково по повод Седмицата на гората. Пръв в инициативата се включи областният управител Румен Данев

Аризонски кипарис, черен дъб, сребролистна липа и кедър ще красят вече училищния двор, съобщиха организаторите от Държавно горско лесничейство. 

Най-малкият участник в засаждането на дърветата бе първокласникът Иван Севов. Той бе категоричен, че да посадиш дърво е лесна работа. „Първо се прави дупка, поставя се дървото, заравя се и се полива“, обясни Иван. 

През Седмицата на гората общо 400 дръвчета ще бъдат засадени в 6 училища в общините Хасково, Димитровград, Минерални бани и Стамболово. Всички дръвчета са предоставени от лесничейството. Аризонските кипариси са осигурени от двата хасковски Ротари клуба.

Иван Севов

Иван Севов

Децата с радост се включиха в инициативата

Децата с радост се включиха в инициативата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button