Три училища в Хасково са с обновени спортни площадки и дворове

Хасково

Три от училищата в Хасково са с обновени спортни площадки и дворове преди началото на новата учебна година, съобщават от общината.

Те са реализирани по общински проект. Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и ОУ „Христо Смирненски“ са с нови мултифункционални спортни площадки, а СУ „Васил Левски“ е с обновен училищен двор.

В Езиковата са извършени ремонт и реконструкция на съществуваща спортна площадка за футбол и баскетбол в двора на училището. Стойността на строителните и ремонтни работи е 160 900 лв. без ДДС.

Изградена е нова спортна площадка на мястото на съществуващата. Изравнени са неравностите и са запълнени пукнатините в съществуващата асфалтова настилка на игрището. Съществуващите наклони на терена са запазени с цел отводняване на площадката. Положена е спортна каучукова настилка с дебелина 10 мм. Новото игрище е оборудвано с две метални врати за футбол и с кошове за баскетбол. Въведена е и нова дисциплина – бадминтон. До игрището има и зона за бягане. Изградена е метална ограда с височина 6 метра по контура на игрището с два входа в оградата. Монтираните врати са двукрили, като при отваряне на едното крило се осигурява отвор от 90 см, с което са изпълнени изискванията за достъпна среда за хора с увреждания и евакуация на хора.

В ОУ „Христо Смирненски“ са извършени ремонт и реконструкция на съществуваща спортна площадка за баскетбол и волейбол. Стойността на договора е 160 900 лв. без ДДС.

Изградена е метална ограда с височина 4 м. по контура на игрището, като са обособени два входа в оградата за достъп до площадката. Вратите са двукрили, като отварянето на едното крило осигурява отвор от 90 см, с което изпълнява изискванията за достъпна среда от хора с увреждания и евакуация. Вратите са с възможност за заключване, за ограничаване на достъпа до съоръжението. Върху армираната бетонна настилка е положена каучукова с дебелина 10 мм. Монтирано е оборудване за волейбол и баскетбол, за осигуряване на възможност за практикуване на двата спорта.

В СУ „Васил Левски“ са извършени ремонт и реконструкция на дворно пространство. Стойността на договора е 115 900 лв. без ДДС.

Извършена е подмяна на асфалтовата настилка и е изградена висока ограда в южния край на игрището. Поставена е метална врата в източния край на имота за ограничаване на достъпа на външни лица в училището. Извършен е ремонт на съществуващата ограда с подмяна на корозирали вертикални елементи и ремонт на шапката на подпорната стена. В двора на училището е монтирана нова метална ограда с нова стоманена входна врата. Извършен е ремонт и на предпазната ограда, която е монтирана върху подпорната стена на имотната граница с улица „Стара планина“. Липсващите облицовъчни плочи на подпорната стена са възстановени. Стоманената конструкция на обекта е изцяло в условията на външна експлоатационна среда и за това е извършена антикорозионна защита.

3 коментара

  • Абе за тоя нарисуван асфалт директорката на Левски си изгони заместничката. Кво е ставало и какво ке става – тепърва ще видим. Факт е, че на стола и седна едно рошаво, некадърно нимфоманче, по прякор Снегурочка! После някой да обяснява, че нямало далавера в тия ремонти. А големите бизнесменки, дето се правят на директорки да знаят – алчността им засищане няма, за болната им психика – лек няма, и с кървави сълзи ще плащат мръсотиите, които са направили!

  • а какво пречеше с тези пари да си направят целия двор Смирненски. Гледам от снимката че са старите кошове- ръждиви в основата

  • Кога ще се направи тенис корт някъде и в хасково?? Я в някой парк, я в училище

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.