Хасково

Почина 62-годишен хасковлия с коронавирус, още две жени са заразени

За пети смъртен случай на заразен с коронавирус в Хасковска област съобщават от областния кризисен щаб.

Починал е мъж на 62 г. от община Хасково. Той е диагностициран с COVID-19 на 27 юли и е поставен под домашна карантина, след което състоянието му се е влошило и на 6 август е приет в МБАЛ-Хасково. Мъжът е починал на 12 август. Той е имал придружаващо сърдечно заболяване и диабет.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за два нови случая на COVID-19. Това са жена на 56 години от община Хасково и жена на 28 години от община Свиленград, която живее и работи в друга област.

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети четири проби. Две от тях са взети от пациенти на МБАЛ-Хасково. Другите две проби са контроли, взети от РЗИ-Хасково, на мъж на 28 години от община Хасково и мъж на 27 години от община Ивайловград. И четирите проби са изследвани и са отчели отрицателен резултат.

Деветте проби, взети от хоспис „Прима“ преди няколко дни, също са отрицателни.

171 са новозаразените в страната при направени 5 108 теста. 11 са починали вчера, а 325 са оздравели. 834 са настанени в болница, като 63 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button