Хасково

Осем нови с коронавирус в Хасковско, затвориха банка в Свиленград

Осем нови случая на коронавирус са регистрирани в Хасковска област, съобщават от областния кризисен щаб.

Две положителни проби има в МБАЛ – Хасково – мъж на 71 г. и жена на 64 г. от община Хасково, които са в Инфекциозно отделение.

Пробата, взета от МБАЛ – Димитровград на 17 август, е отчела положителен резултат. Това е мъж на 81 години от община Димитровград, който вече е прехвърлен в Иинфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково. На болницата в Димитровград е връчено предписание за дезинфекция на помещението, където е бил мъжът.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за още 5 положителни случая на коронавирусна инфекция. Става дума за мъж на 51 години от община Хасково, който след положителния тест е приет в Инфекциозно отделение и четири жени – на 34 г., 46 г., 57 г. и 59 г. от община Свиленград, които са поставени под домашна карантина. Жените са работили заедно в банков клон и след обявените положителни резултати от РЗИ-Хасково е връчено предписание за извършване на дезинфекция на работното място, което вече е изпълнено.

Единната информационна система отчита 10 случая за Хасковска област, но два от тях са на контактни лица, които са отрицателни и се очаква информацията да бъде коригирана.

169 са новозаразените в страната при направени 3 667 теста. 7 са починали вчера, а 257 са оздравели. 782 са настанени в болница, като 61 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button