Хасково

Почина 65-годишен с коронавирус, откриха заразен в социален център в Димитровград

Мъж на 65 г. от община Тополовград, заразен с коронавирус, е починал, съобщават от областния кризисен щаб.

Той е бил приет в болница извън Хасковска област. Мъжът е диагностициран на 26 август и малко по-късно е починал. Това е единадесети смъртен случай за Хасковска област.

7 са новите случаи на коронавирус в региона. От МБАЛ – Хасково са взети пет проби – четири са отчели отрицателен резултат и една – положителен. Това е мъж на 61 години от община Харманли. Един от направените тестове е втора контрола на мъж на 31 години от община Ивайловград, който след отрицателната проба е напълно излекуван. Мъж на 83 години от община Хасково е настанен в ОАИЛ.

От РЗИ-Хасково са взети тринадесет проби. Две от тях са повторни на потребители на Центъра за настаняване от семеен тип „Дъга“ в Димитровград. Едната е отчела отрицателен резултат, а другата – положителен. Предстои Центърът да бъде дезинфекциран и всички лица да бъдат поставени под карантина, а потребителите и персоналът да бъдат изследвани отново. От единадесетте проби – 10 са отрицателни и една положителна. Положително е контактно лице – жена на 50 години от община Хасково.

Към РЗИ е постъпила информация за още четири нови случая. Това са мъж на 38 години от община Тополовград, жена на 85 години от Симеоновград, която е приета в Инфекциозно отделение, дете на 7 години и мъж на 63 от община Хасково.

157 са новозаразените в страната при направени 7 639 теста. 8 са починали вчера, 294 са оздравели. 726 са настанени в болница, като 65 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button