Любопитно

Димитровград посреща изложбата „Цвят: Светлина“

Изложба „Цвят: Светлина“, организирана от областния управител Стефка Здравкова, гостува в Димитровград.

Тя ще бъде открита на 10 септември от 20 ч. в лятната градина на Историческия музей. Изложбата се реализира съвместно с школа по рисуване „Колорит“ при хасковското читалище „Заря-1858“ и със съдействието на кмета на община Димитровград Иво Димов. Уникалната експозиция представя арт-инсталация от 28 пана, рисувани с неонови бои в жанра на стрийт изкуството, припомнят от областна администрация.

Цветната експозиция бе представена в Хасково в края на юни. Тогава младите автори от школа „Колорит“ решиха единодушно да я предоставят безвъзмездно на областния управител с благотворителна цел. От своя страна Здравкова пое ангажимента да изпълни волята на дарителя, но преди това пожела да подкрепи таланта на децата, като представи изкуството им пред повече хора от областта. Първият град, в който пътуващата изложба гостува, е Димитровград.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Марияна
Марияна
05.09.2020 17:32 17:32

Чудесна инициатива. Браво!

Back to top button