Хасково

Починаха двама с коронавирус в Хасково, нови 8 заразени

Двама заразени с коронавирус са починали в Хасково, съобщават от областния крисизен щаб.

Едната жертва е мъж на 79 г. от община Хасково, който е бил потвърден с положителен резултат за COVID-19 на 20 август в Инфекциозно отделение и на 1 септември изписан от МБАЛ-Хасково за домашно лечение. Мъжът е бил с придружаващи сърдечно и хронично белодробно заболяване и е починал на 7 септември. Вторият смъртен случай е на мъж на 88 г. от община Хасково, приет в Инфекциозно отделение на 27 август и на 28 август потвърден с положителен резултат за COVID-19. Починал е на 8 септември в Инфекциозно отделение.

Регистрирани са 8 нови случая на коронавирус. Положителни са – жена на 46 г. от община Димитровград, жена на 67 г., жена на 63 г. и мъж на 60 г. от община Хасково, жена на 50 г. от община Свиленград, настанени в инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково, мъж на 45 г. и жена на 43 г. от община Хасково – на амбулаторно лечение. Осмият случай, регистриран в Единния информационен портал, е на жена на 23 г., диагностицирана на територията на друга област и прехвърлена към РЗИ-Хасково, за да изкара останала част от карантината си.

Излекувани са: 5 души, настанени в „Специален дом за временно настаняване на чужденци – Любимец“, три жени на 53 г., 44 г., 51 г. и трима мъже на 63 г., 54 г. 30 г. от община Хасково.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 213. От тях хоспитализирани са 21 човека, за домашно лечение 46, починали – 16 и 130 са оздравели.

167 са новозаразените в страната при направени 3 923 теста. 15 са починали вчера, а оздравелите са 108. 762 са настанени в болница, като 57 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button