Хасково

Опашки пред Паспортна служба в Хасково след отмяна на карантината за Турция

Два пъти се е увеличил напливът за подмяна на лични документи към сектора „Български документи за самоличност“ в последните дни, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Вълната от повече хора идва след 1 септември, когато със заповед на здравния министър беше отмнена карантината за влизащите от Турция. За сравнение на 31 август са приети 497 заявления, докато на 8 септември те са два пъти повече – 1 039.

Опашки

43 000 документа за самоличност са подменени до момента в Хасковска област. До края на годината предстои издаването на още 47 000. Само за изминалия месец август са приети с 51% повече заявления – 9 613. През август миналата година доокументите са били 6 351.

В Паспортна служба работят с максимален брой служители и гишета за обслужване. Осигурен е пропускателен режим, обезпечен с полицейско присъствие, а в салона за административно обслужване има служители, които насочват хората и им помагат при попълването на документите. Така гражданите още от входа получават необходимата информация и се насочват към свободно гише за обслужване. Спазват се и противоепидемичните мерки.

Във всички звена в областта е осъществена възможност за извършване на заплащане на административните услуги чрез ПОС терминално устройство. След отмяната на извънредното положение е възобновен и организирания прием на заявления с мобилна станция при постъпило предварително искане. Организирани са и изнесени работни места в полицейските участъци в Стамболово, Минерални бани и Любимец, които се посещават по график. Там на място гражданите без предварително да са подали заявка, могат да подадат заявление за издаване на български документ за самоличност.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Онгъла
Онгъла
10.09.2020 15:31 15:31

Много е лесно! Забраняваш двойното гражданство и готово!

FuckCoronavirusSideways
FuckCoronavirusSideways
11.09.2020 7:56 7:56
Отговор до  Онгъла

Пич осъзнаваш, че опашките не са за двойно гражданство с по скоро за обновяване на пасапорта на българи, които ще отиват да подпомагат турската икономика(предимно в Едирне) като купуват тонове продукти.. Не знам за какво двойно гражданство говориш.

Маймунския Кенан от Евъртън
Маймунския Кенан от Евъртън
11.09.2020 8:45 8:45

Фъкчо от горния коментар
А защо града е пълен с коли с турски номера.
Може би защото вече като купиш кола не трябва да и сменяш номера ли. Ама тва важи за коли с български номера а не с турски.
Да те светна малко
След великите протести ще има велики избори и великото депесе се подготвя от рано.
Тях като ги изгониш от вратата влизат от прозореца, като ги изгониш от прозореца влизат от комина и най обичат да влизат изотзад на коментатори кат тебе

До ,, fuckcoronavirussideways"
До ,, fuckcoronavirussideways"
11.09.2020 9:23 9:23

Явно си изключително прост. Тези с двойното гражданство гласуват само за ДПС под строй. Какви българи са тези ,които даже и български не знаят!
Живеят в Турция и плащат данъци там , а искат да гласуват тук и да пътуват в ЕВРОПА свободно, затова е този цирк!

Back to top button