Хасково

РУО – Хасково: Няма родители, които отказват да пуснат децата си на училище заради епидемията

Дни преди началото на новата учебна година няма родители, които да са заявили, че отказват да пуснат децата си на училище заради епидемията от коронавирус, съобщи за Haskovo.info началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Христина Боева.

Тя каза, че всички училища са в готовност да започнат годината на 15 септември присъствено. Тържествата ще са само за учениците в 1, 5 и 8 клас. Останалите по график ще се срещнат с класните си ръководители, за да получат указания.

Вече са проведени родителски срещи и педагогически съвети за запознаване с противоепидемичните мерки. Всяко училище има план за влизане в сградата и нейното напускане, както и разпределението на класовете по кабинети. Целта е да се ограничи контактът на децата със съученици от други класове. Носенето на маска по време на час ще е по желание на ученика, но те ще са задължителни по коридорите на училището. Във всяко училище са обособени помещения, където ще бъдат изолирани деца със симптоми, на повечето места това ще става в медицинските кабинети. Има готовност за преминаване на обучение в електронна среда ако се наложи карантинирането на отделен клас или на цялото училище.

Въпреки десетките свободни места за учители Боева посочи, че в областта няма недостиг на преподаватели, защото за всяко място имало кандидати.

„Очаква ни една по-различна година, а този 15 септември ще е по-специален. Децата са извън училищата от месец март и сега с нетърпение очакват да се завърнат. Голямата ни задача е да опазим здравето на децата, на всички работещи в системата на образованието и техните семейства“, допълни Христина Боева.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

21 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
кога
кога
10.09.2020 22:11 22:11

Боева, кога ще махаш Милена! Стига толкова вече. Това хиперактивното не се ли надиректорства вече. Ама от селски пръчки с мания за величие и увредена психика!

Колев
Колев
11.09.2020 0:22 0:22
Отговор до  кога

Въпроса е кога ще махат Боева!

Кокарджа
Кокарджа
11.09.2020 1:17 1:17
Отговор до  кога

Да я маха ли? Себеподобните са защитени и окрилени бе,човек.Конкурсът за директори през лятото доказа това-разпери чадър над некомпетентно същество,въобразило си,че държи Моисей за пардесюто.Сега изживява спонтанен оргазъм.Ако отгоре веднъж ти пратят телеграма,бива да седнеш на г-за си и да не. вярваш на кликата,че имаш синя кръв.На Бойко-Винету харесвам една приказка-аз съм прост,вий сте прости,затуй се разбираме.Народът мъдро го е казал-гъбясала….. миризма не усеща.Погребала е сетива…Да им се върне,хем до 30 коляно

прогледнал
прогледнал
10.09.2020 22:27 22:27

Те точно РУОто са най-голямата мафия! Цоцат, подават ръка, затварят очи. Срам, че такива хора не се свенят да се определят като учители – те са просто едни алчни, нанаситни далавераджии. Да чакаш от тях справедливост и да направят нещо за учителите в града е като да чакаш от умрял писмо.

Анонимен
Анонимен
11.09.2020 14:43 14:43

Ами танасето ангелова-зам.директорката на общежитията-кога ще я пенсионирате най-после?Отдавна трябваше да е пенсионерка.Ало РУО-спите ли,нима не знаете,че тя е за пенсия?

ОТ ИЗВОРА
ОТ ИЗВОРА
11.09.2020 23:25 23:25

Алтънлъ ………войвода на Бойка дума издума.Бойке ле,кючук байрактарке ле,да не бе туй чудо станало,не би се таз песен запяла.Я слушай, Бойке ле,дрехи юнашки на теб не прилягат.На тебе,Бойке,армаган изпращам-дрехи овчарски,познати навои,чикмалии цървули.Сепна се Бойка от тая стихия,дето бушува,бушува още върлува.Че се зачуди Бойка ,замая кои Балкани да гледа,кои пътеки да хваща,с Алтънлъ войвода майтап не бива

ГНЯВ
ГНЯВ
12.09.2020 9:08 9:08

Управляващи образованието,енергията на гнева набира страшна скорост.Спрете с държанието си на богоизбрани и единствени,защото не сте.Спрете с арогантност и фалшиви конкурси да налагате директори,зам.-директори,мнение и други идиотщини.Как се не погледнахте в огледалото да видите грозните си мутри и изпълнените с фалш сърца!Забравихте май закона на Вселената-нищо не е вечно,всичко се променя…..Засрамете се.Всъщност вие и това не можете да направите.Подминахте комунистите,които ви изучиха, успешнолегнахте на БСП,СДС,НДСВ ,та да стигнете до ГЕРБ. Бойковата квалификация за цветето много,много ви приляга

Кандидат
Кандидат
12.09.2020 9:47 9:47

Ще се явявам на конкурс за директори-аз съм прост,вий сте прости,значи ще се разберем.Имам пълно чекмедже и трикрилен гардероб с надстройка

Чумата да ви тръшне
Чумата да ви тръшне
12.09.2020 16:15 16:15

Боева и наглеци от РУО – скоро ще лъснете по всички медии – в пълно описание на мръсотиите ви и опорочените уж „конкурси „за директорки“ на училища в града през последните шест години! И на същите опорочени назначения от такива директорки по училищата. Назначението на Милена Михайлова – явно нагласено и купено, и всички последващи подобни гадости, който продължавате да правите, защото мислите, че сте недосегаеми! Защо правите конкурси в училището на Милена, която си плати за двете точки отгоре. Как ги нагласяте там далаверите при нея. Няма справедлив конкурс за директори на училища, защото делите и сте комбина!

Истината е това граждани
Истината е това граждани
12.09.2020 16:27 16:27

Тя Милена затова сега им се отблагодарява на РУО-то – Панайотова на Панайотов женичката със специално отношение – нищо не се прави ако тя не иска, други по няколко неща въртят – тя само часовете си гледа и кряка, най-много едно нещо отгоре да свърши. Нито се съобразява с работно време, нито с правила, нито с общи норми. А какъв език има – като кучка се пули на всеки който и е пред очите! На Боева дружките също живота си гледат и краката си клатят – нищо допълнително не захващат, с много часове отгоре да расте заплатата. Милена такива ги назначава „нечии хора“ – на Ванчев женичката, на кметя женичката, на тоя братовчедката, на оня балдъзата, на друг протежето – като палавата Галка, мъжа й Тоню, те си довлякоха Надка и нейния чехлю, счетоводната хитруша и нейното мъжле и така нататък! Все отбор „избрани специалистки и специалистки“ – обикновено без опит и стаж, но Милена изпълнява и се отблагодарява!

Анонимен
Анонимен
13.09.2020 20:16 20:16

Леле,леле,леле-голямо котило,голямо нещо,оплетени свински черва.Голям ужас,голямо нещо.Да не са минали обучение в Северна Корея?

Ъп
Ъп
13.09.2020 8:03 8:03

Пocлeднитe „грaндиoзни“ уcпeхи нa упрaвлeниeтo на „Васил Левски“ дoкaзвaт зa ceтeн път, чe ДЕРектоОрката му e иcтинcкият „Стрoитeл нa нoвото образование в града“. Тя cтрoи и подновява една стабилна сграда, която е била тук и преди нея и ще остане и след нея! Полага асфалт, облагородява – едва ли не мaгиcтрaли и oкoлoвръcтни пътищa, кaквитo нитo Oмуртaг, Кaлoян и Бaй Тoшo нe ca прaвили.
Учителите и учениците ca щacтливи, нo нe гo рaзбирaт и не го изрaзявaт пo пoдхoдящ нaчин. Вмecтo дa тичaт c букeти и бaници дa блaгoдaрят нa любимата Деректорка нa училището, тe пишат и злословят някaкви нeприятни нeщa по форумите.
Нo М.М. виждa вcичкo: тoвa ca недоброжелатели, неблагодарни личности мacкирaни кaтo учители, служители, кaтo дeцa дoри, a cъщo e тeхни рoдитeли. Нo тe нe мoгaт дa зaблудят Величието – ТЯ всичко виждa чaк oт Любемец даже…
Тaкава си е Милена – зaкрилник нa вcички учители и ученици, на образованието пo cвeтa и у нac. Cтрoитeл нa cъврeмeнното, оправнаженица нaдминaлa пo тeмпoвe нa рaзвитиe дoри запада. Темпо, темпо, темпо…Веднага, сега, на момента…
Тe другите (учителите, служителите, родителите, че и учениците) нe ca нaпрaвили нищo, a ниe рaбoтим, рaбoтим… – кaзвa cкрoмнo Величието и Учитeлката. Ще откриемe нoвaтa новата учебна година нa 15 ceптeмври, кaктo cмe oбeщaли. Пo застаряващото й „благо“ лицe – oт труднитe битките с хора, които не им беше мястото в училище и трябваше да бъдат изгонени, ce търкулвa тoплa cълзa…
Тaкава e тя, нaшата Деректорка. Кaквoтo кaжe – изпълнявa гo. Думaтa й тeжи, зaщoтo никoгa нe cи прoмeня мнeниeтo и кaзвa eдинcтвeнo и caмo иcтинaтa!
Приeмeтe cлeдвaщите факти кaтo мaнипулaция нa злитe cили cрeщу уcпeхитe нa тази хасковска деректорка лъвица и стожер на образованието:
1. Разчистване на почти всички кадри, които М.М. завари във Васил Левски от назначението си до сега;
2. Огромно текучество на персонал всяка година;
3. Назначения на роднини, на кадри само от околните населени места -Любимец, Харманли, селатата около Хасково;
4. Назначения с ходатайства на женичките на хора, имащи се за фактор в града, както и по партийна линия!
5. Най-много починали служители в активна възраст от всички училища в града!
6. Непрекъснати скандали с родители – най-много жалби в РУО от родители за тази директорка!
7. Въвеждане на мерки, традиции и задължения еднолично и авторитарно – пример ученическите униформи, срещу които скочиха родителите!
8. Непрекъснати прояви, с които се цели показност и се нарушава основното задължение в училище – обучението!
9. Непрекъснати скандали със служители в училището – отново директорката с най-много конфликти, станали достояние на много институции.
10. Квалификацията на тази Деректорка – управител на таксиметрова фирма, незнайно как „СПЕЧЕЛИЛА“ конкурс за директорско място – от втория път! /Почти като Антоанета Петрова – ще се явява на конкурс колкото пъти се налага докато не „спечели“ с бонки/

Ами дано го смелите този Ъпсурд в Хасковското образование!

ИЗЦЯЛО ПОДКРЕПЯЩИ И СИЛНО ВПЕЧАТЛЕНИ
ИЗЦЯЛО ПОДКРЕПЯЩИ И СИЛНО ВПЕЧАТЛЕНИ
13.09.2020 10:46 10:46

Този абсурд в хасковското образование е невъзможно да бъде смлян от здравия разум.Него може да смели единствено инфантил и безмозъчник. Омерзителното е ,че и в други училища вилнеят еднолични търговци,вярващи си ,че училището е чеизът на мама и татко.И тази лъвица забравя,че често тръгналият като арслан-лъв-се връща на–сран.По повод жалбите -нека вече не са до РУО, директно в МОН и медиите-местни и национални.Въпросното величие и себеподобните й еднолично и авторитарно да командват в кревата и кухнята.Училището е институция и поведението на директора трябва да бъде подобаващо.Предчувстваме,че се задава ЦУНАМИ

НИЕ
НИЕ
13.09.2020 11:02 11:02

В училище съм,за да работя и създавам красота.Бойко Борисов не ми плаща за това да понасям директорски извращения. И да спрат въпросните да четат Закона и Наредбите като дявола Евангелието.ПИСНА НИ!

Трагично е в образованието
Трагично е в образованието
13.09.2020 11:35 11:35

Критерии за обявеното място на директор на Хасковския театър: „Кандидатите трябва да имат образователно-квалификационна степен: магистър в областта на изкуствата или хуманитарните науки. Професионален опит в областта на културата минимум 1 година, компютърни умения са сред другите изисквания към кандидатите. Те трябва да притежават организационна компетентност и способност за планиране и организиране на дейността на театъра, комуникативна компетентност и умение за работа в екип, способност да предлагат иновативни решения.“
КАКВИ СА КРИТЕРИИТЕ ЗА ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧИЛИЩА И ЗАМЕСТНИК ДИРЕКТОРИТЕ? ВЪВ УЧИЛИЩЕТО, КОЕТО РАЗПОЗНАВАМ ПО-ГОРЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ И НАЙ-ВАЖЕН КРИТЕРИ НА НАВОИЗЛЮПЕНИТЕ КОМАНДОРКИ СА ДА ЛИЖАТ З!АДНИКА НА ДИРЕКТОРКАТА! ДРУГИ УМЕНИЯ НЕ СА НЕОБХОДИМИ!

ДОСТОЙНИ
ДОСТОЙНИ
13.09.2020 12:53 12:53

Добре е да се знае,че най-големият грях е на тези,които излъгаха директорките,че разбират от управление на образованието.Същите много добре знаеха за проблемите в училищата,но пак прегърнаха и узакониха идиотщината.Само че не им постелиха килим,хвърлиха ги като семка на рогозена черга.Забравят обаче, че не страхуваме,че идва друго време,което ще се впечатли от ниското слизане и ще каже НЕ на блатото.ЗАСЛУЖЕНИ коментари-верни,точни,истински,белязани от незаслужено наранено достойнство.КОЛЕГИ,НЕ НА СТРАХА,ЗАЩОТО СМЕ ДОСТОЙНИ!

ПИТАМ
ПИТАМ
13.09.2020 13:54 13:54

Кой нормативен документ задължава учителското портфолио да се съхранява в дирекцията от директора? И още нещо питам: не трябва ли да ми бъде предоставен констативен протокол от извършена проверка на директор и зам.-директор?

Тиранката не спира да беснее
Тиранката не спира да беснее
13.09.2020 14:23 14:23

В по-горе описаното училище настоящата директорка измете всички стари кадри – освободи се от тях чрез тормоз, принуда, психологически шантаж, номера и интриги – изобщо вкара всички махленски и мутренски способи. Огледайте колектива и сами вижте! Особено хората, които са около нея – изцяло подменени с близки дружки, съратнички в чалгата и махленията. Няколкото, които все още се задържат около директоршата са напълно безгласни букви, роби и покорни изпълнители. От старите кадри освен онази дето следваше с израстването в длъжностите, онази дето си чака пенсията и докато чака не иска да въвежда болнични и оная страхливата будала, дето колкото и работа да и набутат не смее да гъкне – други не останаха! Учителите от преди се броят на пръстите на едната ръка! Всичко е само пърхащи женички, с поли под гъза и пластични операции, ценности – нула. Тези ще обучават децата ви!

ужас
ужас
13.09.2020 14:38 14:38

Вижте и само последните назначения на тая Мутреса – назначи си за заместнички напълно малоумни и некадърни гъзолизачки! Но когато си прост гледаш да назначаваш още по прости от тебе – хем по-лесно се управляват, хем за тях си най-големия специалист! При тази Мутреса и без това всичко минава като през сито само през нейното одобрение – с такива некадърни хара спокойно може да управлява и налага всичко както си иска! Не и трябват хора да мислят! Всичко е под нейн контрол – от как се обличат, до с какво и с кого се говори. Тая пандемия и идва много добре – така има мотив да дистанцира и разделя хората – на метри един от друг, далеч един от друг – да не би да си говорят за нея, да не би да кажат лоша дума за нея! Ма Мутро Любимешка, а извън училище как ще ги контролираш тия хора! Селянка проста!

Кера
Кера
13.09.2020 20:21 20:21
Отговор до  ужас

Разпознах мойта селска,пък викате Любимец.Тва е от нашто село-Тремезли,демек Брягово

хобит
хобит
16.09.2020 22:07 22:07

Тъпанари от РУО – по кой закон директорките на училища могат да раздават двойни нормативи на своите си хора! Няма ли лимит на лекторските часове! Каква специалистка е някаква кифла дето пише „ЧЕТВЪРТаК“ и учи на това децата! А другата дето си я доведе преди нея – току що завършила пикла, дето работи на две места. Само от училището смъква по две заплати, винаги може да отсъства, от простотия си тряска простата глава, после се скатава! Използва училището за свалки и да си търси мъж! Държи се нагло с колегите и се пъха непрекъснато в дирекцията да се мазни на Лудата, и да се сваля с Тоня! А същия тоя Тоню – лигаво протеже на кметя, дето самоходи като муха без глава. Сега и на него да сеосигурат поне две заплати от едно работномясто. Срам нямате, грях нямате прости селянки, особено оная от Любимец!

Back to top button