Хасково

Почина 75-годишен с коронавирус в хасковската болница

За нов смъртен случай на заразен с коронавирус в Хасковска област съобщават от областния кризисен щаб.

Това е мъж на 75 г. от община Хасково. Той е бил приет в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково на 1 септември и на 2 септември е диагностициран с COVID-19. На 10 септември състоянието му се е влошило и е прехвърлен в ОАИЛ, където е починал на 12 септември. Мъжът е имал придружаващо сърдечно заболяване. Жертвите в региона са вече 18.

В областта има един нов случай на заразен с коронавирус. Това е жена на 67 г. от община Любимец на амбулаторно лечение.

Жена на 47 г. от община Димитровград е преместена вчера в ОАИЛ.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 233.

92 са новозаразените в страната при направени 2 330 теста. Четирима са починали вчера, а 8 са оздравели. 736 са настанени в болница, като 53 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

 

3 коментара

 1. Добре, че вече си взели бележка от новите тенденции във водещите медии, т.е вече се казва починал С коронавирес, а не ОТ този вирус.

  1. Евентуално ако е щял/а да отцелее без вируса е логически да се каже че е починал/а от коронавирус въпрекиче пречината на смърт е сърдечен удар etc.

   Крайната пречина може да не е бил вируса, но без неговото присъствие нямаше да има смъртен случай, което го прави пречината на смъртта.

   Пример: “Автомобилна катастрофа отне още един живот” А не “Още един живот бе отнет от счупен череп”.

   Възрастните може да умират поради други заболявания но повечето от тези хора може би щяха да живеят още едно десетолетие…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button