Протестиращи опънаха голяма маска пред областна администрация в Хасково

Хасково

Протестиращи родители срещу задължителното носене на маски от децата в училище и тези срещу правителството и главния прокурор се събраха тази вечер на площад „Свобода“ в Хасково.

Двата протеста се сляха. Станимир Стоянов каза, че не е нормално депутатите да не носят маски в парламента, а за децата това да е задължително. Според родителите носенето на маски от децата в училище трябва да е по желание.

Протест

Тодор Топалов от антиправителствения протест разказа за случилото се на последното Велико народно въстание в София, в което се включи и група хасковлии. Той определи протестът като идеологически, защото в него не участвали гладни и жадни хора, както през 1997 г.

Протест

В края всички опънаха голяма маска с надпис „Искаме си детските усмивки!“ на входа на областна администрация. Стоянов каза, че посланието им е, че освен депутати в тази държава има и деца. Желанието на протестиращите е правилата да са еднакви за всички.

 

12 коментара

  • Тези тъпотии в САЩ не в БГ. Айде бегай от стария континент. каза:

    Много са смешни тия въобще недей те пишете за тях повече.

    • Ти си смешен!!!Слушай и изпълнявай каквото кава вожда ти Боко!!!Нашите деца маски няма да носят!!!

  • Пълна пародия са тези маски, особено за децата. Браво на протестиращите! Браво ,че се показват хора с мнение – публично ! Дано повече граждани се включват

  • Интересно ми е кое е срамното на това 20-30 човека да излязат да изразят гражданска позиция и да отстоят правата си? И на протестите в центъра на Пловдив се събират толкова хора, а в други големи градове изобщо няма протести. По-скоро се замислям колко активни са всички във фейсбук, а в действителност какъв е броят на протестиращите по площадите. Ако някои от вас се срамуват или притесняват да застанат до протестиращите и да отстоят гражданската си позиция, понеже протестиращите са само 20 човека, явно за вас мнението на околните е по-важно отколкото това да изразите вашата позиция и да отстоявате правата си. Скъпи съграждани, не сме на 3 години, ако паднете и се ударите, аз няма да ви се смея, ще дойда да ви подам ръка, за да се изправите. Изборът дали ще се разплачете, като паднете и дали ще хванете ръката ми да се изправим заедно, или ще продължите да плачете и да се тръшкате, е лично ваш.

    • Друго е да протестираш в нормална ситуация. През пандемия около света излязоха толкова протести за пълни простотии поради психиката на хората. Когато си в lockdown за известно време вероятността да правил такива изявления е по-висок най-вече ако ти е малък капацитета на процесора.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.