В МБАЛ – Хасково вече се правят PCR тестове за коронавирус

Хасково

В МБАЛ – Хасково вече се правят PCR тестове за доказване на инфекция с коронавирус.

От един месец хасковската болница разполага с необходимата апаратура и персонал. От вчера МБАЛ – Хасково е включена от здравното министерство в списъка на лечебните и здравни заведения за провеждане на високоспециализирано медико-диагностично изследване Полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19. В списъка са общо 51 заведения в страната, като от юни сред тях е „Диагностично-консултативен център 1 – Хасково“.

Изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов заяви пред Haskovo.info, че капацитетът на лабораторията е за около 100 теста дневно. Тя ще работи основно за нуждите на болницата – тестване на пациенти и персонал. Това ще облекчи работата на МБАЛ, защото няма да се разчита на външни лаборатории, повечето от които не работят събота и неделя.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

4 коментара

  • Не е вярно, всички тестове се носят в Стара Загора сутринта и следобед се връщат с резултатите.

  • Идете в лабораторията на д-р Делчева зад първа поликлиника и там ще ви направят тест за Короната, но срещу 75лв. Плюс това тази лаборатория не е лицензирана за това!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.