Любопитно

В Регионалната библиотека вече стерилизират книги

Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково вече получи машината за почистване и стерилизация на библиотечни документи, за която Haskovo.info писа.

Тя обработва до 6 книги за 30 секунди. Отстранява праха чрез обдухване с високо въздушно налягане и унищожава широк спектър от патогенни бактерии, благодарение на вградени UV лампи. След обработката, книгите са чисти и дори приятно ароматизирани. Това ще позволи да се избегне 72-часовата карантина на библиотечните документи във връзка с COVID-19. Машината е проектирана специално за работа в библиотеки и е лесна за обслужване. Читателите сами ще могат да работят с нея.

Библиотека

Стерилизаторът е закупен по проект на Регионалната библиотека по програма „Културни инициативи“ на Община Хасково. Със средства по същата програма библиотеката ще получи и четири стерилизатора за въздух.

Библиотека

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стига вече да се харчат пари за неща които няма да бъдат полвзваме след КОВИД.
Стига вече да се харчат пари за неща които няма да бъдат полвзваме след КОВИД.
04.10.2020 17:21 17:21

Какъв е проблемът обичателите на физически книги да полвзват електричен вариант за кратко време и тези пари да бъдат дарени за оборудване на Хасковската болница?

Ако пък толкова не може купете си ги тия книги писателите да печелят малко мамка му.

Читателка
Читателка
04.10.2020 18:11 18:11

Първо се научете да пишете и тогава критикувайте! Духовното здраве е не по-малко важно от телесното, освен това са много малко хората, които чисто финансово могат да си позволят постоянно да купуват книги! Хубаво е, че книгите вече ще бъдат изчистени от всичко, все пак бактерии и вируси има всякакви, от край време!

Back to top button