Хасково

11 нови с коронавирус в Хасковско, рекордни 436 заразени в страната

11 нови случая на коронавирус са регистрирани в Хасковска област за последното денонощие, съобщават от областния кризисен щаб. Останалите 4 случая, които националната система отчита, бяха съобщени вчера.

Както Haskovo.info писа, сред заразените е начална учителка от ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград. 61-годишната жена е преподавателка на втори клас. Тя не е била на работа от 30 септември, въпреки това учениците са поставен под карантина и минават на дистанционно обучение, а на училището е извършена крайна дезинфекция по предписание на РЗИ-Хасково.

Положителни са още мъж на 49 г. от община Любимец – фелдшер и двама мъже на 51 г. и 49 г. от община Хасково – шофьори към Центъра за спешна медицинска помощ – Хасково, жена на 52 г. от община Минерални бани, медицинска сестра към МБАЛ – Хасково, настанена за лечение в Инфекциозно отделение, мъж на 32 г. и жена на 61 г. от община Димитровград, мъж на 39 г. от община Любимец, мъж на 67 г. от община Харманли и две жени на 21 г. и 68 г. от община Хасково.

Напълно излекувано е момче на 12 г. от община Хасково.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 291. В инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково са настанени 18 души, двама от които са жители на друга област. Хоспитализираните заболели от Хасковска област са общо 20 човека, четирима от тях са в лечебни заведения извън областта. На домашно лечение са 58 човека, починали са 22, а оздравелите са 191 човека.

Рекордните 436 са новозаразени в страната при направени 5 431 теста. Осем са починали вчера, а 131 са оздравели. 971 са настанени в болница, като 57 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
МАЙКАТИ-19
МАЙКАТИ-19
07.10.2020 14:22 14:22

Затваряйте училищата кантора мръсни.

Back to top button