Хасково

Модерни пречистватели на въздуха срещу вируси в хасковската библиотека

Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково получи четири пречиствателя за въздух. Те вече са поставени в заемните за възрастни и за деца, и в читалните.

Модерната техника, особено актуална в условията на коронавируса, работи на седем степени. Тя улавя фини прахови частици и защитава библиотечните специалисти и посетителите от вируси, бактерии и алергени. Мощността на пречиствателите, които могат да работят на непрекъснат режим, е съобразена с кубатурата на помещенията.

Библиотека

Както Haskovo.info писа, в Регионалната библиотека отскоро заработи и стерилизатор за книги. Той отстранява книжния прах чрез струя въздух с високо налягане, а вградените ултравиолетови лампи унищожават широк спектър от патогенни бактерии.

Монтираната нова техника, полезна не само по време на епидемии, се отличава с компактен дизайн. Освен, че гарантира здравословна и безопасна среда, тя придава иновативен вид на библиотеката.

Многобройните читатели коментират, че сега Регионалната библиотека оглавява класацията на местата с най-чист въздух в Хасково.

Библиотека

Снимки: Янко Найденов

 

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button