Представят дигитализацията в Регионалната библиотека на конференция в БАН

Любопитно

На 15 и 16 октомври в Големия салон на Българската академия на науките в София ще се проведе XXX-та Национална конференция на тема „Библиотеките в дигиталната епоха“. Организатори са Българската библиотечно-информационна асоциация, Централната библиотека на БАН, Фондация „Глобални библиотеки – България“.

В програмата на форума е включен докладът „Библиотека – наследство – бъдеще“ на Кирилка Страшникова, директор на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково. Тя ще представи успешното въвеждане на дигитализацията в най-голямото книгохранилище на Хасковска област.

Наскоро хасковската библиотека получи престижната награда „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура, учредена от Министерството на културата и община Пловдив, припомня Haskovo.info.

Конференцията в столицата ще обсъди ролята на библиотеките в подкрепа на образованието и научните изследвания, предизвикателствата на дигиталното общество, които налагат изграждане на нови компетентности на библиотечните специалисти и на потребителите. В дневния ред е и актуалната тема за работата на библиотеките по време на пандемия и кризисни ситуации.

Снимка: Янко Найденов

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.