Хасково

Увеличават капацитета на МБАЛ – Хасково, затварят пенсионерските клубове – ВИДЕО

Община Хасково ще предложи на областния кризисен щаб МБАЛ – Хасково да спре да приема пациенти с коронавирус от другите общини на региона. Това обяви след края на общинския кризисен щаб кметът и негов председател Станислав Дечев.

Причината е, че областната болница вече е пълна с пациенти с COVID-19 – днес всички 35 легла са заети. Изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов е уверил щаба, че ще разкрие още 15 легла в едно от вътрешните отделения. Желанието на община Хасково е болните от другите общини да бъдат настанявани в болниците по места. В същото време там обаче няма инфекционисти, припомня Haskovo.info. Трима болни има настанени и в бившата белодробна болница в квартал „Болярово“.

От община Хасково настояват пред областния щаб мерките, които ще се вземат на местно ниво да важат за целия региона. Предлага се затваряне на пенсионерските и социални клубове до 30 ноември. В заведенията пък ще трябва да се осигурят 2.5 квадратни метра за всеки посетител. По метър и половина дистанция между масите ще трябва да има по пазарите, където движението на клиентите ще трябва да е еднопосочно и хората да са с маски. Засега масови мероприятия няма да се отменят, но местата за публика ще са до 30% при спазване на противоепидемичните мерки.

Продължава контролът за спазването на мерките, като вече имало много съставени актове. Служба КОРЗ също щяла да предупреждава хората за носенето на маски.

Кметът съобщи, че към момента в общинска администрация има четирима заразени с коронавирус служители и 10 под карантина. На всички служители са осигурени компютри, като голяма част са изведени на дистанционна работа. Засега нямало закъснели документи към граждани.

 

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ковидиоти
Ковидиоти
16.10.2020 16:45 16:45

Каквото да правят не могат да накарат миризливите чалгари да си мият ръцете и да спазват дистанция.

ТЕДИ
ТЕДИ
16.10.2020 17:38 17:38

Как така ще пращате хората с КОВИД-19 по населените им места това е престъпление! След като в останалите градове на областта няма специалисти какво правите? Нали всички сме жители на областта безотговорно и престъпно е това,което смятате да вършите! Открийте места в други отделения,които навярно са празни-очно,ушно,ВО,НЕВРОЛОГИЯ ,ОРТОПЕДИЯ И КЪДЕТО И ДА Е!

Пейо
Пейо
16.10.2020 18:07 18:07
Отговор до  ТЕДИ

Ти пък много знаеш дали са празни. Плюс това не може навсякъде да се настаняват болни от ковид, това значи всички да работят на първа линия и да получават бонус.

Аз
Аз
16.10.2020 20:26 20:26
Отговор до  ТЕДИ

Правилно!Още повече,че има общини, в които дори няма болница!

Гост
Гост
16.10.2020 19:13 19:13

Нали нямаше ковид, какво става? Гелов се е уговорил с Бил Гейтс ли? Съмнявам се Бил Гейтс да знае български.

на баба ти хвърчилотУ
на баба ти хвърчилотУ
16.10.2020 19:13 19:13

Празна е главата ти ТЕДИ , за жалост на всички, дето само раздавате акъл като топъл хляб са ви такива характеристиките на „твърдите ви дискове“ . С една шепа лекари не може да се очаква да се поркие капацитета от ковид болни пациенти в цялата област . Жалко ,че все още няма качествен контрол , а само качествено мрънкотене от мозъчни тръсове като теб.

теди
теди
16.10.2020 20:12 20:12

до на баба ти хвърчилото: Сигурно,ако ни тестват вашата глава е пълна и не може да се сравни с моята,а колкото до това дали има или яма вирус аз съм от хората,които осъзнават сериозността на проблема и спазвам указанията и мерките стриктно,а заради такива безотговорни и малоумни,които си я карат пет за четири страдат невинни хора,,,,.а това,„е имало една шепа лекари хората нямат никаква вина и много добре знаете кои са виновните! Сигурно съм мозъчен тръст и не обиждам като вас защото съм имала родители,които са ме възпитали,а колкото до това кой какво има в главата може да се докаже! Хубава вечер!

Back to top button