Д-р Надежда Стайкова загуби битката с коронавируса

Хасково

Д-р Надежда Стайкова е лекарката от Хасково, която почина след заразяване с коронавирус.

Haskovo.info припомня, че тази сутрин от областния кризисен щаб обявиха за два смъртни случая на инфектирани с COVID-19 в Хасково. 63-годишната лекарка е акушер-гинеколог. Тя е била с диабет и сърдечно заболяване. Д-р Стайкова е диагностицирана на 13 октомври и е била настанена в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково на 16 октомври. На 18 октомври е приведена в ОАИЛ, където е починала. Това е първият лекар в региона, който става жертва на вируса.

Д-р Стайкова не е работила в болнично заведение. Кабинетът й също е бил затворен през по-голямата част от последните месеци заради пандемията. В болница е и съпругът й.

Вторият починал вчера е мъж на 71 г. от община Хасково. Той е бил диагностициран на 15 октомври и е поставен на домашно лечение. На 18 октомври е приет в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Хасково и е починал същия ден.

В Хасковско жертвите на COVID-19 вече са 27, а в болницата спешно разкриват нови легла заради изчерпан капацитет.

Съболезнования на близките им!

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

12 коментара

 • Поклон! Информацията, че кабинетът й през по-голямата част от началото на пандемията е бил затворен, не е вярна. Беше затворен от средата на март до средата на май. После тя си работеше на 4-часов график през делничните дни. Притесняваше се много, но преглеждаше пациенти, така че не е невъзможно да се е заразила по време на изпълнение на трудовия си дълг.

 • За съжаление, за смъртта й помогнаха и ,,специалистите „от ОАИЛ,които транспортиранха Д-р Стайкова от Инфекциозно отделение и изпуснаха леглото по рамката надолу,след което Д-р Стайкова изхвъча и падна на земята!

   • До анонимен вие сугурнен ли сте в изказванията се. Как може да говорите такива неща ако не сте бил очевидец. Гаврите се

 • За съжаление, за смъртта й помогнаха и ,,специалистите „от ОАИЛ,които транспортиранха Д-р Стайкова от Инфекциозно отделение и изпуснаха леглото по рампата надолу,след което Д-р Стайкова изхвъча и падна на земята!

  • За съжаление, за смъртта й помогнаха и ,,специалистите „от ОАИЛ,които транспортиранха Д-р Стайкова от Инфекциозно отделение и изпуснаха леглото по рампата надолу,след което Д-р Стайкова изхвъча и падна на земята!

 • На недоктора бързо му видяли сметката. Така де, удобен случай за още 1 бройка от ковид. А относно докторката, дори и да е работела по 4 часа, с тези уж придружаващи заболявания, едва ли ковидът е причината. А и много зависи, на кого е попаднала в инфекциозно. Последното, което умеят там, е да лекуват успешно.

  • Разбираме, че не те слуша главата. Вместо да се изказваш публично, просто се засрами. С диабет и сърдечни проблеми без ковид д-р Стайкова вероятно щеше да доживее поне 80 години.

 • Дълбок поклон!
  Почивай в мир!
  Ще те запомним с добротата,професионализма и чаровната усмивка.

 • Тя беше страхотна Докторка имах честа да работя в АГО болница винаги помагаше на всички ПОКЛОН Др. СТАЙКОВА почивай в мир

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.