Представителите на веригите магазини: Спазваме мерки, но клиентите си свалят маските

Хасково

В магазините в Хасково се спазват мерките за отстояние, дезинфекция и носене на маски, но част от клиентите не се съобразяват и свалят маските си. Това са заявили на среща с част от Областния оперативен щаб представителите на големите вериги в града.

Срещата е инициирана във връзка с увеличения брой на заразените с COVID-19 през последните седмици. Факт е, че в началото мерките се спазваха много повече и с времето те започнаха да се неглижират, е заявила областният управител д-р Стефка Здравкова. Важно е да има диалог между институциите и бизнеса и трябва да се грижим за прилагането на противоепидемичните мерки, е допълнила тя.

Среща

Според представителите на магазините от тяхна страна проблеми няма, дори персоналът не излизал заедно в почивка и не се събирал в едно помещение. Клиентите обаче често не спазвали мерките.

Полицията разполага с екипи, които да реагират при нарушения, е уверил директорът на ОД на МВР Ангел Цанков. А Здравкова е припомнила, че вървят засилени проверки по магазини, заведения, банки, обществен транспорт и други публични места.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

9 коментара

  • В Кауфланд на витрината за „свежи“ продукти да видят продавачките къде се носят маските и на касите и после да говорят

  • В повечето магазини нито персоналът, нито клиентите спазват мерки. На моменти се чувствам неудобно, че спазвам правилата и нося маска, при това правилно.

  • Значи в големите магазини – да се намалят хората, където пазаруват в рамките на час обикновено! А по училищата и ученици и учители са наврени целодневно по стаите! При това има много болни ученици и учители! Има учители, които са на инжекции и си ходят на работа, защото директорката им не обичала да излизат в болнични! Викала им и ги подигравала, обиждала ги и ги обвинявала, че симулират! Знам една учителка от това училище, която две седмици ходи всеки ден по доктори! А една друга пазаруваше преди мен от аптеката фервекси и нурофени и други неща за простуда! Нали уж контрол има – после като се изтърве вируса безконтролно ще реват, че са застрашени!

  • Вирус?Работя с много хора и то в различни градове.Хората които познавам в чужбина,нямат познати които са починали от така наречения вирус.Всеки сам определя в какво да вярва.

    • Проблемът на глупавите хора с високо самочувствие е, че не разбират, че светът не се върти около тях. С това изказване го доказваш безусловно.

  • Ами че те в Lidl май въобще не са чували за маски нито персонал нито клиенти,няма ли кой да ги провери тоя смотан магазин отдавна е за затваряне. То и без това никой не пазарува там само ходят да разгледат и да убият време то и за това работи само каса 1 щото нема нужда от каса 2.

  • За мен е по-важно отстоянието от маските, но и това не се спазва! Всеки се бута на опашката, все едно ще го прередиш! Манталитетът ни е ужасен!

  • Ами нали имат охрана – да “напомнят” любезно на клиентите да поставят (правилно) маска и да спазват дистанция на опашките. Ама хем не им се занимава, хем ги е страх да не обидят случайно някого и да си тръгне без да пазарува. А то комичното е, че дори и обиденият субект да си тръгне псувайки на момента, после пак ще се върне да пазарува там. Ботуш ни трябва, не перце…

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.