Хасково

Представителите на веригите магазини: Спазваме мерки, но клиентите си свалят маските

В магазините в Хасково се спазват мерките за отстояние, дезинфекция и носене на маски, но част от клиентите не се съобразяват и свалят маските си. Това са заявили на среща с част от Областния оперативен щаб представителите на големите вериги в града.

Срещата е инициирана във връзка с увеличения брой на заразените с COVID-19 през последните седмици. Факт е, че в началото мерките се спазваха много повече и с времето те започнаха да се неглижират, е заявила областният управител д-р Стефка Здравкова. Важно е да има диалог между институциите и бизнеса и трябва да се грижим за прилагането на противоепидемичните мерки, е допълнила тя.

Среща

Според представителите на магазините от тяхна страна проблеми няма, дори персоналът не излизал заедно в почивка и не се събирал в едно помещение. Клиентите обаче често не спазвали мерките.

Полицията разполага с екипи, които да реагират при нарушения, е уверил директорът на ОД на МВР Ангел Цанков. А Здравкова е припомнила, че вървят засилени проверки по магазини, заведения, банки, обществен транспорт и други публични места.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пацо
Пацо
19.10.2020 17:24 17:24

В Кауфланд на витрината за „свежи“ продукти да видят продавачките къде се носят маските и на касите и после да говорят

Анонимен
Анонимен
19.10.2020 17:40 17:40

В повечето магазини нито персоналът, нито клиентите спазват мерки. На моменти се чувствам неудобно, че спазвам правилата и нося маска, при това правилно.

на какво прилича това
на какво прилича това
19.10.2020 19:28 19:28

Значи в големите магазини – да се намалят хората, където пазаруват в рамките на час обикновено! А по училищата и ученици и учители са наврени целодневно по стаите! При това има много болни ученици и учители! Има учители, които са на инжекции и си ходят на работа, защото директорката им не обичала да излизат в болнични! Викала им и ги подигравала, обиждала ги и ги обвинявала, че симулират! Знам една учителка от това училище, която две седмици ходи всеки ден по доктори! А една друга пазаруваше преди мен от аптеката фервекси и нурофени и други неща за простуда! Нали уж контрол има – после като се изтърве вируса безконтролно ще реват, че са застрашени!

🥴
🥴
19.10.2020 20:40 20:40

Пазарувайте в малките магазинчета, където няма тълпи.

Алмодовар
Алмодовар
19.10.2020 21:52 21:52

Вирус?Работя с много хора и то в различни градове.Хората които познавам в чужбина,нямат познати които са починали от така наречения вирус.Всеки сам определя в какво да вярва.

Анонимен
Анонимен
19.10.2020 21:58 21:58
Отговор до  Алмодовар

Проблемът на глупавите хора с високо самочувствие е, че не разбират, че светът не се върти около тях. С това изказване го доказваш безусловно.

Кико
Кико
19.10.2020 23:18 23:18

Ами че те в Lidl май въобще не са чували за маски нито персонал нито клиенти,няма ли кой да ги провери тоя смотан магазин отдавна е за затваряне. То и без това никой не пазарува там само ходят да разгледат и да убият време то и за това работи само каса 1 щото нема нужда от каса 2.

Анонимен
Анонимен
20.10.2020 9:04 9:04

За мен е по-важно отстоянието от маските, но и това не се спазва! Всеки се бута на опашката, все едно ще го прередиш! Манталитетът ни е ужасен!

Amena
Amena
20.10.2020 10:04 10:04

Ами нали имат охрана – да “напомнят” любезно на клиентите да поставят (правилно) маска и да спазват дистанция на опашките. Ама хем не им се занимава, хем ги е страх да не обидят случайно някого и да си тръгне без да пазарува. А то комичното е, че дори и обиденият субект да си тръгне псувайки на момента, после пак ще се върне да пазарува там. Ботуш ни трябва, не перце…

Back to top button