Препоръчват носенето на маски на Неделния и Автопазара в Димитровград

Регион

Всички търговци и посетители на Неделния и Автомобилен пазар в Димитровград да носят маски и да ползват дезинфектанти, препоръчват от общинския кризисен щаб в Димитровград.

На днешното заседание на щаба е била обсъдена актуалната ситуация в общината във връзка с повишения брой на заразени с коронавирус. Регулярно продължава да се извършва дезинфекция на откритото тържище, като включително ще бъдат разположени и информационни табели, приканващи посетителите за спазването на противоепидемичните мерки. Регламентирането на мерките на Зеленчуковия пазар са съобразно разпоредбите за закрити пространства, където носенето на маски е задължително.

Щаб

На търговските вериги се препоръчва повишаване на контрола за спазване на дистанция, дезинфекция на входа и често използваните едни и същи предмети, като пазарски колички. Да се следи стриктно и за носенето на маски в обектите.

Ще бъдат изпратени писма до собствениците на фирми-превозвачи за стриктно съблюдаване заповедите на министъра на здравеопазването и мерките против заразата.

Пенсионерските клубове ще продължат да функционират, като на входовете ще бъде измервана температурата на посетителите с термометър. На влизане във всички клубове има осигурени дезинфектанти и маски. Ще продължи да се извършва и регулярно дезинфекцията в тях. Засилен е контролът за носенето на маски в закрити пространства.

От ръководството на МБАЛ „Св. Екатерина“ са докладвали, че общинската болница има готовност при запълване капацитета на областната болница да лекува болни с COVID-19.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.