Отличиха МБАЛ – Хасково за борбата с COVID-19 и д-р Иван Вълканов за иновативна медицина

Хасково

МБАЛ – Хасково е единствената областна болница в страната, която получи отличие за „Борба с пандемията – COVID-19“ от Българския лекарски съюз.

Това стана на церемония за Деня на българския лекар. Останалите отличени лечебни заведения са Военномедицинска академия, УМБАЛ „Александровска“ и УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Отличието получи председателят на Районната лекарска колегия – Хасково д-р Николай Колев, който през тази седмица ще го предаде на ръководството на МБАЛ – Хасково.

Награди
д-р Иван Вълканов

В категорията „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ отличия получиха: номинираният от хасковската колегия д-р Иван Вълканов, проф. д-р Иво Петров и доц. д-р Валерия Хаджийска.

В началото на церемонията всички присъстващи сведоха глави в едноминутно мълчание в памет на лекарите, които не успяха да се преборят с коварната болест, но изпълняваха докрай своя професионален и морален дълг. Те получиха посмъртни отличия.

Званието „Лекар на годината 2020“ получи доц. Александър Оскар.

Haskovo.info припомня, че Районна лекарска колегия – Хасково номинира за лекар на годината още четирима медици. Д-р Райна Иванова е номинирана в категорията „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност. В категорията „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България“ бяха предложени д-р Владимир Вълев и д-р Георги Димитров. Наградата е за младите медицински надежди на България, взели активно участие в битката с COVID-19. Д-р Красимира Кинова е номинирана за „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“. Отличието е за лекари, дали своя принос за борбата с коронавируса.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

13 коментара

  • Най-вероятно някой нещо не е разбрал от журналистите и пишат глупости. Не може да се дава награда за година, която не е изтекла още и не е ясно изобщо как ще завърши. Относно наградата за борба с коронавируса- можехте да изчакате поне да се види някакво подобрение в обстановката, а не да се окичвате с медали преди да е започнала войната!!! Ставате за смях на фона на усложняващата се обстановка в страната .

   • Ама разбира се, че журналистите не са разбрали. Разбира се, че лекарите не се сещат какво правят. Само ти лично си най-умния, най-знаещия и най-големия! Браво! Само така!
    П.С. После не питай защо България се обезлюдява! Причината е обкръжението от глупаци, които нормалните хора вече трудно търпят.

  • Така е, защото циганката, която ги хвалеше отиде в Германия. Затова сега сами се хвалят.

  • Едните с маски, другите без маски. Хайде кажи ми какво да прави човек, да носи ли маска, да не носи ли?

  • Пародия пиши си името. Да те знаем, че когато дойдеш в болницата да започне преставлението.

   • E TVOITO VECHE GO NAUCHIH…I BOLNICATA I VSICHKO KAKTO SI MU E REDA…OCHAKVAI NEOCHAKVANOTO PREDSTAVLENIE…ILI PAK NE…TI SI ZNAESH..DA PLASHISH PACIENTI SAS NEADEKVATNO I GRESHNO LECHENIE e DIREKTNA ZAPLAHA ZA ZDRAVETO I JIVOTA…IMAI SI GO NAUM…imai si go isi misliii mislisi..ochakvai…

 • „Най-голямата“ сред изброените доктори е кр.кинова –- тя лекува опасни инфекции и в същото време прилага палиетивни грижи – от мн.време родната й майка живее в отделение с опасни ЗАРАЗИ – е Голема е !!!! Упсссс май произведохме новина

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.