Маските стават задължителни на открито от 22 октомври

Важно, Хасково

Маските стават задължителни на открито от четвъртък, 22 октомври. Това беше обявено след заседание на експертните съвети и здравния министър проф. Костадин Ангелов.

„Нашата цел е да намалим броя на заразените български граждани, за да постъпват по-малко в лечебните заведения. Пазим и българските медици с тази мярка. Ние трябва да запазим медиците живи, за да има кой да ни лекува“, аргументира се министър Ангелов на брифинг в Ловеч.

Той припомни, че подобна мярка вече е в сила в много други държави. Засега тя ще бъде валидна до края на ноември, а след това ще се решава в зависимост от нивата на заболеваемостта.

От четвъртък ще бъде намалена и карантината от 14 на 10 дни за безсимптомните носители на COVID-19.

Вижте брифинга на здравния министър в Ловеч:

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

10 коментара

  • сигурно и в турция, италия и останалите десетки държави, където маските са задължителни герб управлява. жалко, че не са измислили още хапчета за акъл. много хора имат нужда от тях

    • Като няма да я носиш, си стой вкъщи. Никой не е длъжен да бъде подложен на риск да го заразиш,само защото не ти изнасят правилата в тоя свят.

 • Мишоците с маските да идат да живеят в гората, там няма вируси и заразени хора.

  • Точно така, или да си стоят заключени в къщи и да не пречат на останалите да живеят нормално.

 • Всични с маски към психиатрията. Лекувайте се хора издухалисте гарнитурата

 • Освен в затворени пространства другаде тоя парцал няма да го сложа,то все едно като носиш гащи и като пръднеш и няма да замирише.Я се стегнете малко Хасково инфо, стига сте преувеличавали!!“Скъпи“ПОЛИТИЦИ!Нормално е да има вирус или грип както всяка година и климата се сменя сега е есен,та сега се сетихте за маски и карантини,а до миналата година къде бяхте?Ама нали паричките като ДОДАТ и пак ставаме жертва на психическо мъчение.И сега като става по-студено и айде по къщите с маските задължително…Оставете ни да дишаме и живеем нормално тиквуни такива!!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.