В Минерални бани забраниха концертите и дейността на спортните и пенсионерските клубове

Регион

Забранява се провеждането на културно-развлекателни мероприятия в община Минерални бани.

Противоепидемичните мерки са разпоредени от кмета Мюмюн Искендер във връзка с разпространението на коронавируса. Те са в сила до 30 ноември. Дотогава са забранени театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикалното изкуство, занимални и други. Провеждането на организирани масови мероприятия на открито и закрито ще става след предварително съгласуване с Областния кризисен щаб. Забранява се дейността на спортните и пенсионерските клубове. Трябва да се намали гъстотата на хората в обществения транспорт – по 1 човек на седалка, чрез увеличаване броя или вместимостта на използваните автобуси. Остават и останалите мерки за дистанция, дезинфекция и носенето на защитни маски.

Затегнати са мерките и в община Симеоновград. Сред по-специфичните са, че се ограничава броя на хората при празненства на закрито – до 30 души и до 50 за семинари, конференции и други. Спортните и културни мероприятия ще са с публика до 30% от капацитета и при спазване на метър и половина дистанция. И тук се преустановява дейността на пенсионерските клубове.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.