Регион

Димитровградчанин с пневмония и положителен тест за COVID не може да стигне до болница

64-годишен димитровградчанин с пневмония и положителен тест за коронавирус остана вкъщи, след като не успя да стигне до болница.

За случая разказаха близките на болния. Пневмонията му е била диагностицирана в хасковската белодробна болница в понеделник. От там го изпратили за PCR тест, който вчера следобед е излязъл положителен.

Действайки според общоизвестните правила личният лекар на мъжа се обадила на тел. 112 и поискала той да бъде откаран с линейка в болница. От там обаче заявили, че никъде няма свободни места, разказват близките.

Днес от Регионалната здравна инспекция назначиха проверка по случая. От първоначалните данни става ясно, че запитване е имало единствено към инфекциозното отделение в хасковска болница, но не и към останалите лечебни заведения, където може да бъдат настанявани пациенти с COVID-19.

Ще говорим с колегите в болниците да дават пълна информация за свободните места, както и с тези от системата на тел. 112 да се извършват проверки за леглата, за да не се случва да бъдат връщани пациенти, коментира пред Haskovo.info директорът на РЗИ – Хасково д-р Соня Димитрова. От вчера МБАЛ – Хасково е разкрила 13 допълнителни легла за пациенти с коронавирус във вътрешно отделение.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

9 коментара

  1. Престъпление е да се върне човек ,които има нужда от лечение да страда и не бъде лекуван! Защо е медицината,защо са лекарите?В Димитровград и другите градове на областта няма специалисти инфекционисти и нямало достъп до лекарството РЕМДЕСИВИР,ами какво правим тогава да се мре човешко ли е? Все повече ще стават болните след като се разхлабиха мерките и има много безотговорни хора,но каква вина имат дисциплинираните и отговорни за да страдат и заболяват заради такива? Трябваше да се вземат адекватни мерки още с разпускането на мерките да се осигурят повече легла и медикаменти! Това е равно на престъпление и трябва да бъдат осъдени хората,които оставят без лечение който и да е болен!

      1. Корумпираните докторя не са получили рушвет и са го изгонили.

        1. Хич недей да плюе по докторите Душата и живота си дават заради нас да ни лекуват

  2. за съжаление това тепърва ще се повтаря-няма места, бог да го прости човека

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button