Кметът на Харманли – с номинация за еконаграда

Любопитно

Кметът на Харманли Мария Киркова е сред номинираните за Годишните награди за биоразнообразие и климат 2020, в категория „Политик с най-голямо внимание към българската природа“.

Харманли е една от четирите общини у нас, предприела конкретни действия за опазването на старите гори. Научната и теренна работа по идентифициране и картиране на тези гори, общинска собственост, се осъществява от природозащитната организация WWF от 2018 г.

Проучванията показаха, че те са дом на голямо биоразнообразие, опазват водите, предотвратяват ерозията и наводненията, пречистват въздуха и обогатяват почвите, поради което имат огромно значение за хората и за поддържането на средата на живот в условията на климатични промени. Затова е необходимо да се предприемат спешни мерки за тяхното опазване.

Присъждането на Годишните награди се организира от Българска фондация Биоразнообразие с финансовата помощ от програма „Образование за развитие и повишаване на осведомеността“ към Европейската комисия.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.