Хасково

Намаляват гъстотата на пътниците в автобусите, задължително с маски на пазарите – ВИДЕО

Три допълнителни противоепидемични мерки се налагат за общините Хасково и Димитровград, където разпространението на коронавируса е най-голямо, съобщи след заседание на областния кризисен щаб неговият председател Стефка Здравкова.

Трябва да се осигури дистанция между сергиите на пазарите и тържищата, където движението да е еднопосочно. Кметът на Димитровград Иво Димов е казал на щаба, че на Неделния пазар не може да се въведе еднопосочно движение, защото там има 25 входа. Отделно, клиентите и търговците на пазарите трябва да носят маски. Третата мярка е да се намали гъстотата на пътниците в обществения транспорт и където е необходимо това да стане с увеличаване на автобусите.

Здравкова допълни, че продължава засиленият контрол за спазване на противоепидемичните мерки. От РЗИ са проверили всички по-големи магазини в областта. Съставили са 4 акта и са издали 7 предписания, а от полицията са съставили 15 акта на нарушители.

Към момента болните в Хасковска област са 145, 38 са настанени в болница, като 33 са в МБАЛ – Хасково, трима са в МБАЛ – Свиленград, а двама са в бившия Тубдиспансер в хасковския квартал „Болярово“. Най-засегнати са община Хасково със 74 активни случая и 24 в болница и община Димитровград с 37 активни и 8 в болница. През следващата седмица от димитровградската болница трябва да докладват на щаба готовността си да приемат заразени с коронавирус. По предложение на областния управител всяка болница ще открие 24-часов телефон за връзка, от който ЦСМП ще получава информация за свободните легла в болничното заведение.

Областният управител посочи, че заради нарастващата заболяемост през следващата седмица се очаква Хасковска област да премине от жълтата в оранжевата или червената зона. Тогава отново ще се обсъждат допълнителни мерки на областния кризисен щаб.

 

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Недоумявам
Недоумявам
23.10.2020 20:46 20:46

Защо нашият град се напълни с харманлииски отрепки, мечтаещи да управляват на директорски постове и да „оправят“ образованието! Тези прости селянки трябва да знаят, че всичките им пари не стигат да си изкупят греховете! Ковида е за ВАС драги харманлийски, любимешки пачи, самозабравили се тиранки, които се мислят за недостижими! Стигна ли ве вече! Още ли ще има крясъци, тормоз, тропане с крак, неадекватни заповеди, забрани да се почива и ползват болнични. Още ли ще правите купончета в дирекцията с лизачките на задници и приближените ви неграмотни подлоги! Още ли не сте разбрали – срещу силата от горе нищо не можете да сторите, така както вие мачкате и вас ще ви смачка живота, наред с най-скъпото ВИ!

Христо
Христо
24.10.2020 8:34 8:34

246 238 са жителите на обл.Хасково според Уикипедия. „Болните“ от Ковид-19 са 145. Тоест-0.059%. За каква пандемия ми говорите,бе БОКЛУЦИ НАГЛИ???

песимист
песимист
24.10.2020 9:59 9:59

Няма смисъл да обяснявате на тая Ненормалната директорка на училище! Тя града и страната преобърна да се уреди за директорка! Като си е повярвала, че става за директор и за образованието – нищо не може да и отвори очите! Ако имаше глава на раменете – отдавна да си е тръгнала от директорското място. На инат да се крепиш, за амбицията да стоиш, за заплата – дето я хвърля за ден и само и само няква титла да имаш – това е Малоумие и Дебелокожие! Но тя тая си е такава. Затова само онзи от горе ще я накаже. И той вече и го връща!

Анонимен
Анонимен
24.10.2020 17:00 17:00

да се пущат по големи автобуси защото в малките пътниците са един до друг – извънградски линии, стига с тези икономии,

Back to top button