Армията е в готовност за разкриване на военнополеви болници за COVID-19

Регион

Армията има готовност за разкриване на военнополеви болници за борбата с COVID-19, заяви военният министър Красимир Каракачанов на полигона „Корен“, където се провежда най-мащабното военно учение в последните 20 г. с участието на близо 3 000 военни и 750 едини техника.

Министърът увери, че армията е готова да се включи винаги в помощ на населението, когато има нужда и тя се включва. Ако бъде поискано съдействие от българската армия, то ще бъде оказано. Българската армия реално участва в оказването на тази помощ чрез ВМА и целият персонал във военните болници. По думите на Каракачанов ВМА е осигурила още едно отделение за ковид болни.

Той каза, че здравословното състояние на премиера Бойко Борисов, който е положителен за коронавирус, е стабилно и се надява да няма лоши последствия. Министърът поясни, че заседанията на правителството, са онлайн така че засега това няма да навреди на работата на кабинета. Към момента не се е налагало да се обсъжда темата за заместник на премиера.

Във вторник на полигона „Корен“ се очаква президентът Румен Радев.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

 

8 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.