Любопитно

„Януари“ ще се представи на фестивала в Русе след нов спектакъл в Хасково

Спектакълът „Януари“ закрива октомврийската програма в хасковския театър „Иван Димов“. Магическият реализъм на Йордан Радичков ще завладее сцената на 27 октомври от 18 часа. Билетите са по 8 лв., а за пенсионери и ученици – по 5 лв.

На следващия ден – сряда, „Януари“ ще се представи на фестивал в Русе. Режисьорът на спектакъла Дамян Тенев е сред тримата номинирани в националния конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“, организиран от Драматичен театър „Сава Огнянов“. За приза ще се борят още Ованес Торосян с авторски моноспектакъл „Game over“ – независим проект и Денислав Янев с постановката „Една крачка до предела“ от Игор Бауерзима в ДТ – Търговище.

Театър

 

„Януари“ има специално място в историята на хасковския театър. Тук режисьорът Иван Добчев поставя „Януари“ през 1989 г. и спектакълът преобръща представите за съвременен театър с новаторския си подход, а екипът на представлението получава множество награди.

Сега Радичковите герои оживяха отново на сцената в актьорското превъплъщение на Явор Бахаров, Петко Венелинов, Петър Влайков, Димитър Атанасов, Емануил Костадинов, Пламен Петков, Димитър Димитров. Сценографията е на Радостина Тодорова, а музиката на Георги Георгиев – група „Остава“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button