Любопитно

Хасковлии създадоха първата настолна игра „Триказка“, вдъхновена от българския фолклор

Хасковлиите Лилия Петрова и Христо Христов създадоха уникалната настолна игра „Триказка“ за трима души, вдъхновена от българския фолклор и народните приказки.

Христо, който сега завърши Архитектура е гейм дизайнерът, а Лили, която завършва Архитектура и готви дипломната си работа е илюстратор, като в екипа има още няколко души. Идеята за настолна игра се заражда още докато двамата са ученици в ПМГ „Боян Петканчин“ в Хасково, но дълго време е само идея. Преди две години Христо избистря идеята и така започва всичко. Събират се илюстратори, писатели и вече играта е реалност.

Игра

„Сега усилено работим по това да създадем български продукт, който да е на световно ниво и да разпространим българския фолклор и традиции“, разказа за Haskovo.info Лили.

„Триказка“ е първият проект на издателство „Бордерия“. Българският фолклор и народните приказки се преплитат с вечно актуални концепции и фантастични светове.

От настоящето героите се пренасят в миналото, където играчите развиват своя герой, за да успеят да извоюват бъдещата победа и да се изправят пред финалното си предизвикателство. За да постигнат целта си играчите изготвят своята стратегия заедно – от тяхната екипна работа ще зависи съдбата на света. Дали той ще остане потънал в мрак и управляван от тирани, или героите ще успеят да донесат любовта, надеждата, вярата, усилието, дълготърпението и милосърдието? Добродетелите са техните инструменти – не можеш да се пребориш с врага си ако нямаш любов, усилието ти помага да вършиш повече действия за един ход, а дали ще откриеш истинско съкровище много често зависи от твоята вяра.

Игралното поле се изгражда различно всеки път, предоставяйки на героя всички възможности да се развие, включително да печели бонуси в битка, да намира съкровища, да предприема куестове, а уникални за всеки герой таланти могат да се активират с помощта на шевици.

Играта имаше успешна премиера през уикенда в София. „Триказка“ ще бъде представена на 1 ноември от 14 до 19 часа и в Хасково – в „Кошера в къщата“. Ще се играе след предварително записване на телефон 0885 450 942. За участниците ще има изненади и подаръци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button