Любопитно

Заради коронавируса отложиха фестивала „България танцува“ в Димитровград с 2 000 участници

Общинският кризисен щаб в Димитровград е решил предстоящият в началото на ноември фестивал „България танцува“ в Димитровград да бъде отложен, съобщи кметът Иво Димов.

Заявки за участие са подали 44 клуба от страната с 2 000 танцьори. Димов каза, че рискът е твърде голям заради усложняващата се ситуация с пандемията от коронавирус. Щабът препоръчва и други подобни прояви да бъдат отложени. Подобен фестивал – „Вълшебен свят“, е насрочен за този уикенд в Хасково.

Димов каза, че следи ежедневно заболяемостта в община Димитровград, а от утре ще изисква справка и за отсъстващите по училищата. Кметът казва, че се опитва да прозвъни всички новозаразени в общината, за да им даде кураж. Той посочи, че към момента нищо няма да се затваря, но призова хората да спазват мерките, защото контролът ще е засилен. От следващата седмица за нарушителите на Неделния пазар ще има глоби.

Кметът съобщи, че димитровградската болница търси спешно инфекционист. На хартия болницата има 25 легла за болни с коронавирус, но няма специалист, който да се грижи за тях. Отделно не е пригодено мястото за тези легла, така че да няма смесване на потоците. Това трябва да се изясни в следващите дни.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тодор
Тодор
27.10.2020 15:32 15:32

а в Хасково кога ще затворят фестивала на кючека който предстои

Back to top button