Хасково

Затварят гимназиите и дискотеките от четвъртък в цялата страна

Преустановяват се присъствените учебни занятия за учениците в гимназиален етап на образованието от 29 октомври до 12 ноември в страната. Това става със заповед на здравния министър – ТУК.

Същото се отнася за присъствения учебен процес във висшите учебни заведения. Преустановяват се груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други, организирани от юридически и физически лица. Изключение се допуска за дейностите по интереси и занималните за ученици в начален и прогимназиален етап на образование. Преустановяват се присъствените занимания в центровете за подкрепа на личностното развитие.
Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма се допуска при участие на не повече от 30 души.

Допуска се провеждането на културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) при заетост на местата до 30%.

Колективните и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на закрито и открито се провеждат без публика. Изключение се допуска за международния турнир по тенис Sofia Open 2020, като настаняването на зрителите е най-малко през две седалки.

Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, клубове и др. подобни нощни заведения за развлечения на закрито.

Заведенията за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове, с изключение на нощните заведения) трябва да осигурят дистанция от 1,5 м. между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси. Не се допускат повече от 6 души на маса.

Собствениците и управители на обекти с обществено предназначение, търговски, административни и други обекти, предоставящи услуги на гражданите, трябва да създадат организация, така че да не се допускат повече от 1 човек на 3 кв. м. в съответния обект.

Преустановява се организирането на екскурзии и групови посещения на туристически обекти.

На всички пазари, тържища и базари на открито и закрито се създава организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от 1,5 м. между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

Със същата заповед се посочва, че преустановяването на плановия прием в областите в червената и оранжева зона не се отнася и за дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

13 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
!
!
27.10.2020 19:41 19:41

E сега вече става мазало! Яко ще мре!

Ат
Ат
27.10.2020 19:49 19:49

Добре де, а ние останалите не сме ли хора! Гимназиите по застрашени ли са от другите ученици! А учителите – те какво – кучета ги яли! Всички виждат – вече измират учители по на 46 и 48 години – никак не са възрастни нито болни! Чакате наистина яко да се мре, щото така ви изнася! Който оцелее, оцелее. От страхливи директорки и инспекторати пълни с изперкали експерти – само това може да се очаква! Направо да кажем Амин и да палим свещити!

Иван
Иван
27.10.2020 20:10 20:10
Отговор до  Ат

Но ще искаш да получаваш заплата … Но аз ако си остана в къщи , и другите родители на деца 1-5 клас си останат в къщи (закона ни задължава) -оставаме без заплати, няма да има кой да плаща данъци и да изкара и твоята заплата … и тогава яко ще се мре от глад

Тоха
Тоха
27.10.2020 20:26 20:26

Много си прав АТ похвално

анъъъ
анъъъ
27.10.2020 20:37 20:37

И ся ко шъ праим в училищито на наша бизнисменка от Харманли града! Как шъ съ учим кат ги събра сичката сигана от където можа. Сигурна с таблетото и алотата! Те сичката сигана ги имат и много ги ползуват.

До Иван
До Иван
27.10.2020 20:44 20:44

Драги г-н Иван – всеки си решава сам мъките. И учителите имат деца – и за хранене и за гледане! И когато моето дете беше малко, и имаше двустранна пневмония и температура – аз трябваше да ходя на работа, за да уча вашите деца и да работя! Защото заместващи учители вече трудно се намират! Никой не ме попита как се работи ни жив ни умрял и къде ти е ума – при детето ти! Никой не подхожда човешки към учителите. Но ние сме хора и подхождаме човешки към вашите деца – дори когато ни нагрубяват, обиждат и дори заплашват – че виждаш ли мама или тати какви били и каво щяло да ни се случи! Бъдете здрав господин Иван!

Панчо Панчев
Панчо Панчев
27.10.2020 23:34 23:34

крайно време беше му ееш ли майката артик

Тони
Тони
28.10.2020 8:15 8:15

Сетила се шайкаджийска Мара да се побара.

Анонимен
Анонимен
28.10.2020 9:45 9:45

пълен хаос и безумие е това управление на държавата, с;ед дъжд качулка е всичко, идете в махалите вижте манг….е какво правят щъкат нагоре надолу няма маски няма дисциплина, те тръгнали училищата да затварят , затворете махалите и циг….е

ддиди
ддиди
28.10.2020 13:33 13:33

Затварят това,затварят онова,а защо не затворят циганските махли с най-големите мизерници и бацили,който си обикалят кашлят и разнасят бацили и си щъкат без маски…за тях налазания и санкции няма ли???

Таш
Таш
28.10.2020 19:45 19:45

РИО ли сте РУо ли сте . все същите боклуци. Обучете си директорките и заместник директорките дето нищо не разбират от дистанционно обучение! Такива некадърни КУЧКИ, които нищо не умеят, не знаят и получават в пъти по-големи заплати от редовия учител! Долна паплач, образователна МАФИЯ. Короната няма да подмине и Вас!

Анонимен
Анонимен
01.11.2020 16:18 16:18

Абе Таш, на какво да се обучят и какво да се налее в празни тикви, дето всичко им изтича от главата! Седнали някакви награмотнически и рошли дето се свалят на учениците и на де що видят мъж в училището да се правят на управленски кадри! Тея освен тутките си – друго не могат да управляват! Директорка дето си развява байряка месеци наред и оставя училището на неграмотнични с мания за величие и нимфоманки, дето от всеки тоалет задника и свети – какво ти говори! То положението е неспасяемо – вън цялата пасмина от наглесени кадрипо заслуги – лизане на задник на директорката!

Петър Дънов
Петър Дънов
02.11.2020 19:26 19:26
Отговор до  Анонимен

„ Човек трябва да знае, че за всяка празна дума, ще дава отчет пред невидимия свят. Всяка празна дума не е нищо друго, освен съскане, което нарушава хармоничните вълни в пространството. Можете ли да си представите какво съскане се произвежда от празните думи на хиляди и милиони хора? Голямата дисхармония в света се дължи, именно, на тия безброй празни думи, които излизат от устата на хората.”

Back to top button