Хасково

Две учителки са сред 32 новозаразени в Хасковско, двама починаха

32 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Хасковска област, а двама са починали, съобщават от областния кризисен щаб.

15 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 6, Харманли – 1, Свиленград – 1, Симеоновград – 2, Тополовград – 3, Любимец – 1, Минерални бани – 1, Ивайловград – 1, Стамболово – 1. Сред тях са двама учители. Както Haskovo.info писа, единият е от хасковската ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Жената е преподавала последно в петък и под карантина са поставени два класа – 9 А и 9 Б. Другият учител с положителен тест е от ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград. Учителката е преподавала на сборни групи от 11 клас и под карантина са поставени 32 ученици. Един от положителните е санитар в МБАЛ-Хасково.

Починал е мъж на 41 години с хронично белодробно заболяване от община Хасково. Той е бил диагностициран на 13 октомври и на 14 е приет в Инфекциозно отделение, след което е приведен в ОАИЛ и е починал на 27 октомври. Битката със заразата е изгубила и жена на 68 години с онкологично заболяване от община Хасково, която е била приета и диагностицирана на 26 октомври в лечебно заведение извън областта.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 566. Общо хоспитализираните лица са 67. В МБАЛ-Хасково са настанени 47, в МБАЛ-Свиленград са настанени осем души, в МБАЛ-Димитровград са настанени четирима души, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени петима души. Извън областта в лечебни заведения се лекуват трима. На домашно лечение са 187, починали са 38, а оздравели са 274.

2 569 са новозаразените в страната при направени 11 226 теста. 25 са починали вчера, а оздравелите са 293. 2 217 са настанени в болница като 145 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
модата covid
модата covid
28.10.2020 9:40 9:40

Умират хора, имащи тежки хронични заболявания.

чичо Кольо
чичо Кольо
28.10.2020 13:30 13:30
Отговор до  модата covid

Прав си но иди го обясни на психясалите от радио и телевизия зомбитз!!!

Гост
Гост
28.10.2020 18:08 18:08

Абе според вас има ли напълно здрав човек на този свят, идиоти прости недоклатени? В днешно време кой няма хронично заболяване, някаква форма на затлъстяване или някаква алергия? Заврете си тъпите теории отзад и пазете останалите след като се чувствате недосегаеми. Родителите ви, бабите и дядовците ви и те ли са здрави като вас???! То бива простотия, ама вашето минава всякаква граница!

Прости хора
Прости хора
28.10.2020 18:49 18:49

Няма смисъл да се опитваш да им набиеш акъл в главите, колега. На сила акъл не се набива ! Прост народ ! И 25 хиляди да станат заразените на ден, пак ще говорят, че вирус няма ! Едиствения вариант един мал*умник да разбере, че греши, е когато вируса натръшка негов близък и види всичко от първо лице ! Не го пожелавам на никой, дори на безотговорните и прости представители на народа, които са наистина много ! Единственото, което се иска от вас е да спазвате едни елементарни мерки и всичко щеше да е наред, а сега вече влезнахме във фаза, в която десетки хора умират на ден. Ако продължаваме така, може и до стотина на ден да го докараме !

карантина
карантина
30.10.2020 8:18 8:18

Карантинирайте я тая бясната любимешка Диня бре! До кога тая Баба Яжка ще се изживява като директорка на училище! Ходи си гледай бизнеса и внука МА. Къде си тръгнала да се пъчиш колко можеш и какво можеш – освен да тропаш хиперактивно и да трепериш за всичко да е аламинутно – друго не умееш!

размахан пръст
размахан пръст
01.11.2020 16:31 16:31

Луд връзване няма – е казал народа! Тая директорша с мания за величие е решила, че като Путин и Лукашенко ще векува на директорския пост и ще бъде пълен тоталитаризъм – каквото каже и както каже! Няма хора освен нея – всички са роби, няма човешки права – да се робува докато всеки диша. Няма личен живот – винаги готови да се обадят за спешни задачи по всяко време – кат не тичаш, че те заместят с друг дето може да тича! Няма никакви лични ангажименти, болести, и разни лигави работи да се лекуват хората – като са станали учители ще си взимата всички часове – иначе не са си изпълнили план нормата! Какви са тизи лиготии – болести, корона вирус и глезотии – ще стоят всички в училище, докато великата има нужда от придворна свита!

Back to top button