Любопитно

Отмениха фестивала „Вълшебен свят“ в Хасково заради коронавируса

Отменя се 15-то издание на фестивала „Вълшебен свят“ в Хасково, съобщават от областна администрация.

Решението е взето на среща между директора на фестивала Милена Налбантова, областния управител Стефка Здравкова и кмета Станислав Дечев преди заседанието на областния кризисен щаб. Фестивалът с участието на стотици танцьори трябваше да се проведе този уикенд на две сцени в Хасково. Заради риска от разпространението на коронавируса се е решило фестивалът да бъде отменен.

Сега идеята е от 11 до 13 юни 2021 г. да се проведат едновременно и двете издания на „Вълшебен свят“. Направените досега регистрации ще бъдат запазени, а внесените суми по участие и настаняване ще бъдат възстановени до края на следващата седмица.

Haskovo.info припомня, че заради усложнената епидемична обстановка беше отменен и националният фестивал „България танцува“ в Димитровград.

„Най-важното е да се запази здравето и живота на хората. Затова се радвам, че всички проявиха разум и грижа и се стигна до единодушното решение фестивалът да бъде отменен“, заяви Здравкова. Тя допълни, че това е пример за диалогичност в интерес на здравето на хората и благодари на организаторите на фестивала и на балет „Галаксико“, които също проявиха разбиране при отмяната на фестивала „България танцува“ в Димитровград. Областният управител благодари на всички хора, които проявяват разбиране и са готови да отложат проектите си, за да запазят здравето на хората в област Хасково.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хюрем султан
Хюрем султан
28.10.2020 20:49 20:49

най после добра новина

Back to top button