Хасково

Ученик и медицинска сестра са сред 37 новозаразени в Хасковско, един почина, четирима оздравяха

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 37 нови положителни случая на коронавирус, един починал и четирима оздравели, съобщават от областния кризисен щаб.

10 от заразените са в община Хасково, Свиленград – 9, Димитровград и Харманли – по 8, Тополовград и Стамболово – по 1. Сред положителните е ученик от 7 клас в СУ „Д-р Петър Берон“ в Свиленград. След проведено епидемиологично проучване под карантина са поставени 19 деца, които преминават в дистанционна форма на обучение, а на училището е предписана крайна дезинфекция. С положителен тест е и медицинска сестра от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково.

Починала е жена на 75 години от община Минерални бани със сърдечно заболяване. Тя е била хоспитализирана на 25 октомври, ден по-късно е диагностицирана с коронавирус и е починала на 28 октомври.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 599. Четири от потвърдените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в системата е настъпила корекция. Общо хоспитализираните са 73. В МБАЛ-Хасково са настанени 49, в МБАЛ-Свиленград – 13, в МБАЛ-Димитровград – 4, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени трима души. В лечебни заведения извън областта се лекуват четирима. На домашно лечение са 209, починали са 39, а оздравелите са 278.

2 760 са новозаразените в страната при направени 9 946 теста. 36 са починали вчера, а оздравелите са 216. 2 316 са настанени в болница, като 162 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
въх
въх
29.10.2020 19:40 19:40

Училището дето дерибейства оная харманлийска диня е пълно с болни учители. Тази не им дава да боледуват и да отсъстват. Според нея болест няма и още миналата година се подиграваше на всички дето се пазеха от болестта и се притесняваха. Тази болна от хиперактивност, луда Кучка е напълно безотговорна и изперкала. Държи хората като заложници, за да и вършат работата и тя да се тупа колко добра директорка е, какъв чудесен администратор е! Скоро и тя по телевизията – за починали учители.

Back to top button