Хасково

46 нови случая на коронавирус и поредна жертва на заразата в Хасковско

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 46 нови положителни случая на коронавирус и един починал, съобщават от областния кризисен щаб.

18 от заразените са в община Хасково, Свиленград – 10, Димитровград – 7, Харманли – 5, Симеоновград – 2, Любимец – 2, Минерални бани – 2. Сред инфектираните е медицинска сестра от доболничната помощ в община Хасково.

Починала е жена на 82 години от община Свиленград с диабет и сърдечно заболяване. Тя е била приета в МБАЛ-Свиленград на 28 октомври и ден по-късно е диагностицирана, след което жената е интубирана и на 30 октомври е починала.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 699. Общо хоспитализираните са 85. В МБАЛ-Хасково са настанени 55, в МБАЛ-Свиленград са 15, в МБАЛ-Димитровград – 5, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 4. В лечебни заведения извън областта се лекуват 6. На домашно лечение са 294, починали са 42, а оздравелите са 278.

2 891 са новозаразените в страната при направени 12 634 теста. 29 са починали вчера, а оздравелите са 182. 2 447 са настанени в болница, като 165 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
31.10.2020 13:44 13:44

Ама сериозно ли е интОбирана?!?

сляпото няма как да прогледне!
сляпото няма как да прогледне!
31.10.2020 15:38 15:38

За тази заболеваемост училищата са огромен рисков фактор! Особено в едно – на бясната харманлийска бостанджийка! Там боледуване и отсъствия не са разрешени – даже да разреши главната – счетоводството не дава да му се отваря работа! Тази директорка се гаври с учители и служители – в тази обстановка, вместо да улесни работния процес, тя продължава да си придава важности! Администрацията непрекъснато е в почивка, новоназначените кадри за нищо не стават, работата не се върши! Затова тази ненормалната принуждава учителите да стоят по цял ден в училище – за да са под ръка за изпълнение на спешни задачи, всякави срокове от днеска за вчера, всякакви справки – защото новите заместнички нищо не знаят и не умеят. Те даже не разбират какво им се говори! Изобщо – вместо да улесни нещата – тя чумее! Ама проста тикво – направи някакви дежурства в това училище! Редувай ги тия хора! Разпределяй работа с главата си! Пази си кадрите! Магаретата ако се гътнат, кой ще ти работи! Научи си заместничките да си гледат работа. Научи ги да работят заедно и взаимно да се заместват – за какво седят на тия бюра – само тоалети да сменят! И на кого си показват парцаките! Те били нови – колко нови сте бе тутки. От кога сте в това училище, че сте нови! Да си получавате заплатите не сте нови, ама да работите – не сте опитни!
Не може да привиквате учители когато на вас ви се работи или когато ви кефне! Не може едни да си клатят краката от в къщи – защото са любимци на директорката или приближени на администрацията – а други да вършат работата на скатаващите се! Никой не ти е роб да стои в училище от зори до мрак! Като не можеш да си обективна, справедлива и човечна се омитай от директорското място – бъди сигурна, че никой няма да реве за тебе, недрага директорке!

Back to top button