Отпускат пари за преносими компютри за училищата в Хасковско

Хасково

Община Хасково получава 170 000 лв. за закупуване на преносими компютри за нуждите на училищата.

Сумата идва в изпълнение на постановлението на Министерския съвет, прието през октомври, с което се одобряват допълнителни разходи за осигуряване на преносими компютри за нуждите на учителите и на учениците в държавните и общинските училища. В случаи на дистанционно обучение в електронна среда, устройствата бързо обезпечават учебния процес от разстояние. В периодите, в които не се налага дистанционно обучение, техниката ще се ползва в присъствените часове.

За община Димитровград са определени 77 000 лв., за Свиленград и Харманли – по 43 000 лв. Най-малката община в областта – Маджарово ще разполага с 3 500 лв. Допълнителните трансфери се предоставят по бюджетите на общините от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

4 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.