МБАЛ – Хасково вече организира триаж на пациенти със съмнения за COVID-19

Хасково

МБАЛ – Хасково вече е създала организация за триаж на пациенти със съмнения за COVID-19, съобщи изпълнителният директор д-р Георги Гелов.

Днес здравният министър проф. Костадин Ангелов каза, че до края на седмицата пред всяка държавна болница трябва да има мобилни пунктове за хора, които имат съмнения за коронавирус. Целта е там да се правят консултации на пациенти, които не могат да стигнат до лекар и да им бъде направен антигенен бърз тест. Той уточни, че е най-правилно хората да се тестват, когато имат симптоми.

Д-р Гелов допълни, че хасковската болница вече има обособено помещение, където се извършват PCR тестове, както и COVID-кабинет. PCR тестовете за граждани струват 90 лв. Според директора на болницата не е нужно пред нея да бъде изнасян специален павилион и това ще бъде мотивирано в писмо до министерството.

Иначе д-р Гелов каза, че ситуацията е доста сложна, защото болницата е пълна с пациенти с коронавирус и няма места. На този етап нямало и възможност за разкриването на нови легла, защото нямало достатъчно медицински персонал.

Продължава и кампанията за набирането на средства за закупуването на два мобилни рентгенови апарата. Те са необходими за пациентите с коронавирус. Засега по сметката на болницата има постъпили едва 100 лв.

Банкова сметка на МБАЛ – Хасково

IBAN BG83RZBB91551085611229
BIC RZBBBGSF

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

3 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.