Хасково

Увеличават Ковид леглата в болниците в Хасковско, полицията ще извозва изписани пациенти – ВИДЕО

До края на седмицата болниците в Хасковска област ще увеличат капацитета си за прием на болни с Covid-19. Това беше обявено от областния управител д-р Стефка Здравкова след среща с болничните шефове.

До петък МБАЛ – Хасково ще има 90 легла, МБАЛ – Свиленград – 38, МБАЛ – Харманли – 25, а МБАЛ – Димитровград – 26. Обсъжда се вариант и бившият тубдиспансер в Хасково да поеме още болни с коронавирус. При нужда болниците в Любимец и Тополовград също ще спрат приема на пациенти по пътеките, с които работят и ще лекуват Covid-19.

От утре и в хасковската болница ще има фургон, през който да минават пациентите. Там те ще могат да бъдат тествани преди прием в лечебното заведение.

Полицията в Хасково започва да помага на Спешна помощ. От вчера е започнала подготовката на три автомобила, с които да се извозват изписани от болниците пациенти с отрицателни PCR тестове. Това се налага, за да се освоби капацитет на линейките, тъй като сега ако се наложи примерно пациент да бъде откаран в Ивайловград това отнема часове и блокира линейката през това време, посочи Здравкова.

В Хасковска област засега не са водени разговори с хотели да поемат болни с коронавирус.

Към обяд днес в МБАЛ – Хасково няма свободни легла за пациенти с коронавирус. Няколко свободни места има в общинските болници.

Транспортните средства се проверяват, има много сигнали и некоректни хора, допълни областният управител. Няма как обаче във всеки момент във всеки автобус да има контрол, така че важно е самосъзнанието, каза Здравкова.

https://www.facebook.com/haskovo.info/videos/700270544240147/

 

Двама лекари са сред 56 новозаразени в Хасковско, един почина, 4 041 са случаите в страната

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.11.2020 18:25 18:25

Ей шмекери. Аз легло си имам. Доктори и сестри няма. И всички в България знаем защо. И всички си траем. И всички ще платим това че си траем

Анонимен
Анонимен
04.11.2020 19:27 19:27
Отговор до  Анонимен

всички ще си платим за безотговорността на малоумниците, които се развяват навсякъде без никакви предпазни мерки и заразяват и себе си, и другите

падение
падение
04.11.2020 19:59 19:59

Крайно време е училищата да преминат дистанционно! Не може някаква си директорка с болни амбиции да командва и застрашава хората! Тая нито епидемия, нито свършека на света я плаши – и в такива моменти, тя Великата директорша иска да е заобиколена от свита, която да и се кланя, мазни, и да бъде командвана! Тази велика простачка няма никакви умения да управлява училище, да контактува с хора или да решава проблеми и съдби! Чака само да я превъзнасят и да и лижат задника! В нейното училище е някакъв страхотен ужас!

Анонимен
Анонимен
05.11.2020 6:59 6:59
Отговор до  падение

Прекалено велика я правите тази директорка като пишете всеки ден коментари за нея. Тя е просто чиновник в едно от хилядите училища. Не я правете важна

видимите резултати
видимите резултати
05.11.2020 4:16 4:16

Все повече лъсва некадърността на Шайката.

Back to top button