Димитровградската болница очаква медицински сестри и акушерки от филиала в Хасково

Регион

От МБАЛ „Св. Екатерина“ очакват медицински сестри и акушерки, завършващи медицинския филиал в Хасково, да започнат работа в Димитровград.

Възможността за това се облекчава с подписаното днес споразумение за осигуряване на медицински специалисти между управителя на МБАЛ „Св. Екатерина“ д-р Матей Матеев и ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков. На събитието присъстваха и председателят на общинския съвет Гергана Кръстева, заместник-кметът Светослав Стойков, ръководителят на филиала в Хасково доц. Таня Паскалева и главната сестра на МБАЛ „Св. Екатерина“ Златка Генчева, съобщават от общината.

Болница

„Основният проблем на димитровградската болница не е легловата база, а персонала и в тази връзка инициирахме подписването на този договор с Тракийския университет, за да дадем възможност на млади кадри да дойдат при нас“, каза д-р Матеев. Той заяви, че в момента в болницата по заповед на министъра има готови 30 легла, 19 от тях са с настанени към момента пациенти, а 11 са свободните легла.

Болница

Доц. Ярков увери, че след подписването на споразумението още тези дни ще има възможност в болницата в Димитровград да идват студенти от хасковския филиал. Той сподели очакванията си, че поне 10 медицински сестри ще могат да започнат работа в общинската болница.

В хасковския филиал се обучават 300 студенти в специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ в степен бакалавър, като само 5 са от Димитровград, каза доц. Паскалева.

Гергана Кръстева благодари на лекарите, които изразиха готовност да се включат в борбата с коронавируса и работят на първа линия в специализираното отделение в общинската болница – д-р Атанасов, д-р Ламбрева, д-р Маджаров. Председателят на общинския съвет допълни, че се обсъждат възможности за допълнително мотивиране на медицинските специалисти от страна на общината.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.