Регион

Димитровградската болница очаква медицински сестри и акушерки от филиала в Хасково

От МБАЛ „Св. Екатерина“ очакват медицински сестри и акушерки, завършващи медицинския филиал в Хасково, да започнат работа в Димитровград.

Възможността за това се облекчава с подписаното днес споразумение за осигуряване на медицински специалисти между управителя на МБАЛ „Св. Екатерина“ д-р Матей Матеев и ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков. На събитието присъстваха и председателят на общинския съвет Гергана Кръстева, заместник-кметът Светослав Стойков, ръководителят на филиала в Хасково доц. Таня Паскалева и главната сестра на МБАЛ „Св. Екатерина“ Златка Генчева, съобщават от общината.

Болница

„Основният проблем на димитровградската болница не е легловата база, а персонала и в тази връзка инициирахме подписването на този договор с Тракийския университет, за да дадем възможност на млади кадри да дойдат при нас“, каза д-р Матеев. Той заяви, че в момента в болницата по заповед на министъра има готови 30 легла, 19 от тях са с настанени към момента пациенти, а 11 са свободните легла.

Болница

Доц. Ярков увери, че след подписването на споразумението още тези дни ще има възможност в болницата в Димитровград да идват студенти от хасковския филиал. Той сподели очакванията си, че поне 10 медицински сестри ще могат да започнат работа в общинската болница.

В хасковския филиал се обучават 300 студенти в специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ в степен бакалавър, като само 5 са от Димитровград, каза доц. Паскалева.

Гергана Кръстева благодари на лекарите, които изразиха готовност да се включат в борбата с коронавируса и работят на първа линия в специализираното отделение в общинската болница – д-р Атанасов, д-р Ламбрева, д-р Маджаров. Председателят на общинския съвет допълни, че се обсъждат възможности за допълнително мотивиране на медицинските специалисти от страна на общината.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button