Гимназистите в Хасковска област остават онлайн до петък

Хасково

Гимназистите в Хасковска област ще се обучават онлайн до петък и ще се върнат в клас в понеделник, 16 ноември.

Това е решено на онлайн заседание на областния кризисен щаб. Причината е усложнената обстановка с масовото разпространение на коронавируса.

Областният щаб ще проведе ново заседание на 13 ноември, на което ще бъдат разгледани възможностите за допълнителни ограничителни мерки, съобразени с епидемичната обстановка, съобщават от щаба.

Междувременно в част от гимназиите педагогическите съвети са решили да поискат електронно обучение ако такова решение не бъде взето на следващото заседание на щаба.

Онлайн се провеждат занятията до края на тази седмица на учениците от 5 до 7 клас и в основно училище „Шандор Петьофи“ в Хасково. Причината е, че голяма част от учителите са в болнични, уточниха от РУО след запитване на Haskovo.info.

Haskovo.info припомня, че общинският щаб в Димитровград предложи учениците от 5 до 12 клас в общината да преминат на обучение в електронна среда от 12 до 22 ноември. Предложението им обаче не е било разгледано на днешното заседание на областния щаб, защото пристигнало късно. То ще бъде разгледано на заседанието в петък.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

 

6 коментара

  • Абе страхливи мишки от щаба и от РУО-то – вие що не си провеждате общинските сесии присъствено. Защо РУО-то си работят от в къщи! Вие една шепа не можете да се съберете присъствено, а ученици и учители между 200 – до 800 ученика накуп може! София преминава вече дистанционно до 27.11. Димитровград и той ви поиска – ама вие шикалкавите! Колко късно ви е на вас или рано! Или нямате топки да вземете решение! Тоя „Острия“ с кого се съветва, че толкова прости решения взема? Той какво разбира от образование? Или пък тая харманлийската….

  • Направо се подиграват с ученици,родители,учители….Вчера-да,днес-не….на 13- ???-не се знае за 16…

  • С хора като боева, д-р димитрова и тая харманлийската това е резултата – всеки ден щабове и чудене кое какво и как.

  • Щом е безопасно в училище, каня „областния кризисен щаб“ да заседават там!!!!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.