Хасково

Нови мерки: ресторантите ще работят до 23:30 часа, училищата затварят по места

Нови противоепидемични мерки се въвеждат от 12 до 30 ноември със заповед на здравния министър – ТУК.

Преустановяват се присъствените учебни занятия за учениците от 5 до 12 клас от 12 до 30 ноември в областите в червената зона на заболеваемост, каквито са всички в страната и 15% отсъстващи по причини, свързани с появата на симптоми на COVID-19 от провеждащите присъствено обучение в периода 4 – 11 ноември. Решението за преминаване в онлайн обучение се взема от образователния министър. От РУО и РЗИ не можаха да обяснят пред Haskovo.info дали Хасковска област попада в критерия за отсъстващи от училищата. Това най-вероятно ще стане през следващите дни.

Няма да се провеждат присъствени учебни занятия във висшите училища с изключение на практическите упражнения, които не могат да се осъществяват от разстояние в електронна среда.

Всички заведения за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове) могат да работят само в часовете между 6 и 23:30 ч. През останалите часове на денонощието се допускат само доставки по домовете.

Магазините за хранителни стоки и аптеките организират работата си, като допускат лица на и над 65-годишна възраст в съответните обекти само в часовете между 8 и 10 ч. В посочените часове не се допускат лица под 65-годишна възраст.

Малолетните и непълнолетни лица могат да посещават търговските центрове, включително такива тип МОЛ, само ако са придружени от техен родител или настойник.

Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения за болнична медицинска помощ и комплексните онкологични центрове, с изключение на дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
?
?
11.11.2020 22:32 22:32

?

Warrezz
Warrezz
11.11.2020 22:37 22:37

Ръсят глупост след глупост!!! След 23 и 30 има вирус, преди това няма??? Явно родителите като си водят тинейджърите в мола са имунизирани…

НЕдоволство
НЕдоволство
12.11.2020 7:13 7:13

Магазините за хранителни стоки и аптеките организират работата си, като допускат лица на и над 65-годишна възраст в съответните обекти само в часовете между 8 и 10 ч. В посочените часове не се допускат лица под 65-годишна възраст.

ТОВА Е ПЪЛТА ПРОСТОТИЯ ТИЯ КОИТО СТАВАТ РАНО ТРЯБВА ДА ЧАКАТ ДО 10 ЧАСА. А ПОСЛЕ ПАК ПАЗАРУВАТ КАКЪВ Е СМИСАЛА КОГАТО ОТНОВО ИМА ВЪЗРАСТНИ СЛЕД ТОЯ ЧАС?

Анонимен
Анонимен
12.11.2020 9:40 9:40

В малките магазинчета(гаражчета)дали някой спазва посочените часове?!

Желю Желев
Желю Желев
12.11.2020 11:30 11:30
Отговор до  Анонимен

Луда работа!!! Ще чакат децата да се разболеят и тогава ОНЛАЙН 😠😠ЛИЧНО ще искам от областния управител да поеме разходите за лечение, ако детето ми се разболее в училище 😠😠😠

Виторио
Виторио
12.11.2020 11:50 11:50

И във Варна ще е така,аз съм от Варна!

Back to top button